İşte BOP’un amacı!
Projeyle vaat haline getirdikleri bu toprakları, başta İsrail olmak üzere bu üçlü oluşuma teslim etmek istiyorlar. Yalınız unuttukları şey var! Haklı ve uygulanabilir ortamı olmayan hiç bir proje hedefe ulaşmaz. Aksine zorla uygulama yapanı, kendi eliyle kendinin yok oluşunu sağlar.
Görüyorlar ve o bataktan çıkmak için fütursuzca debeleniyorlar. Ama tıpkı Vietnam'da olduğu gibi yeniliyorlar. ABD ve yanındaki ittifakları yok oluş sürecine girmiştir.
Neden başaramadılar:
1- Emperyalist-kapitalist devletler kendi aralarında birlik içinde değiller.
2- ABD 1945 sonrası elde ettiği gücü, diğer kapitalist ülkeler üzerinde korumaya çabalarken, İngiltere; güneş batmayan imparatorluk iddiasıyla 1945 sonrası kaybettiği gücü yeniden elde etmek istiyor. Ve ABD’nin geri çekilme zamanı gelmiştir diyor.
3-Bu iki güce karşı rekabet edecek; 6 üye, 5 gözlemci, 6 diyalog sürdüren ve 3 destekçi ülke ilişkisine sahip olan Şanghay birliği var. 4- Bu çatışmaların ötesinde; sömürge edilerek kaynakları talan edilmek istenen ülkelerde ki yurtsever güçlerin başlattığı haklı savaşlar. Başarısız ve sonuç yaratmayan atılımlar olmasını sağlamıştır.
ABD ve ittifakları, Mısır gibi güçlü Sünni kim Arap devletlerinin desteğini almalarına karşın; Türkiye ve İran'ın desteğini alamadıkları için projeleri Suriye’de tıkanmıştır.
Tıkanan sürecin yeniden önünü açmak için ABD ve ittifakları yeni stratejik ve taktiksel atılımlara yöneldiler. Dünyada yeni krizleri bilinçli yaratıyorlar. Doğu Akdeniz krizi ve Filistin krizi! Bu krizler bilinçli yaratılmaktadır.
Hedefleri Türkiye, İran ve Suriye. Krizleri yaratırken oyuna dahil edeceği kukla ülkeler dünden hazır. İsrail, Yunanistan ve Güney Kıbrıs devleti. Bu ülkelerin tarihinde mitleri var.
Yunanistan ve güney Kıbrıs devletinin miti Enosis! Megali İdea(Yunanistan'ın Bizans'ı en parlak dönemine geri getirme ideolojisidir.) hedefi çerçevesinde Kıbrıs'ın Yunanistan'a bağlanmasını, ifade etmektedir. İsrail devletinin miti, Siyonizm ve vaat edilmiş topraklar.
Ne anlama geliyor?
Yahudiler, kendilerini Dünya'nın efendisi olarak ve bu toprakların sahibi olarak görmekteler. Bu toprakların Allah tarafından onlara vaat edildiğine ve bu topraklarda yaşamayı, Yahudi inancının şartı olduğuna inanmaktadırlar. Filistin’i içine alan Nil’den, Fırat'a(Mezopotamya) kadar olan toprakları elde etmek istiyorlar..
Bu hedefleri, bölge ülkelerinin hepsini etkilemektedir.
Türkiye açısından, güneydeki bazı toprakların bu hedefin içine girmesidir.....
ABD ile İngiltere arasında ki su yüzünde görünmeyen çelişkiler ve çatışmalar; özellikle İsrail’i etkilemektedir. Hangi güçlü devletin yanında yer alacağı konusunda net değil. (Birçok nedeni var!)
Amacı İsrail’i yanına çekmek İngiltere'nin bir ayağını eksik bırakmak.
Doğu Akdeniz'de Yunanistan, Güney Kıbrıs, Mısır ve İsrail birliğini sağlamak.
Orta doğu, Orta Asya ve Afrika ülkeleri enerjisine sahip olmak ve dağıtımını elde etmek.
Doğu Akdeniz’in petrol ve gazını çıkarmak. Bu niyetini gizleme çabası içinde olan ABD dünya kamuoyunu, savaş çıkarma niyetiyle çok yönlü bir alana çekmek istiyor. İş birliği içine girdiği her devlete ’de gizli yada açık vaatler sunuyor.
Bizim çocukluğumuz da oyunlar sokaklarda oynanırdı. Bir araya gelen mahalle çocukları arasında lider havasına girenler olur. Her şeye olur olmaz durumda, müdahale eder. Öyle bir an gelir ki lider olmak isteyenin diş geçiremediği biri çıkar. Kendisi içten içe saldırmak ister ama korktuğu için saldırmayı göze alamaz. Başlar entrikaya. Etrafında yalakalık yapan kişiyi, yalanla çekindiği kişiye kin duyacak noktaya getirir. Ve ilk fırsatta yalaka kişiyi öne sürer. Ve çekindiği kişiye saldırtır. İşin enteresan yönü, kendisi hiç bir şey yapmamış gibi sonuca göre de tepki göstermesidir. Yalaka kavgadan galip çıkmışsa, takdir ederek methiyeler düzer. Çekindiği kişi kazanırsa, onunla uzlaşmak için yalakasına fırça atar. Amacı mahalledeki konumunu korumak... ABD, başarısız BOP sonrası, kendisini sıkıntıdan kurtaracak oyuncularını hazırlıyor.
Nasıl hazırlanıyor? Bizim topraklarımızı vaat edilen toprak yaparak Vaat edilen toprakların hayallerini İsrail ve Yunanistan'a peşkeş çekerek! Bir dünya savaşının fitilini ateşleyerek!
Türkiye ipek yolunun kalbidir. İnsanlığın doğuşunun merkezidir. Türkiye'nin varlığını her koşulda koruması, aynı anda ipek yolu üzerinde ve etrafındaki ülkelerinde korunması anlamı taşır. Aklın yolu bir olur. Türkiye siyaseti ABD’nin başlattığı yeni durumu yüz yüze ve detaylarıyla değerlendirmeyi acilen başlatmalıdır. Bu işi yaparken hiç bir siyasi örgütlenmeyi ötelemeden ve dışlamadan yapmalıdır. Ortak karar alarak ortak mücadeleye hazır olmalıdır.
Yoksa Tarih Türkiye siyasetini affetmez!