Yerel yönetimler kısa vadeli, günlük hizmet sunan kurumlar değildir. İnsanın yaşamaktan haz aldığı, ülke geleceğine katkıları rahatça sunduğu coğrafyanın yerel yönetimidir. Sadece kent içi yaşama değil, üretim faaliyetinde de katkı kor. Sanayi faaliyetine uygun alanları önceden planlar, tarımda yerli malı algısını güçlendirerek, daha sağlıklı üretimle, tüketim sağlanmasına katkı kor.
Belediye başkanlığı hedefinde, sıradan ve halktan kopuk yönetim tarzından çok; halkın içinde, halkın isteklerini yerine getiren belediye başkanlığını doğru bulurum. Belediye başkanlığı aday adayı olduğum her dönemde, daima projelerle hazırlık yaptım. Bunlardan birini güncel koşullar gereği sizlerle paylaşmak istedim.
C.H.P.
Cumhuriyetin Hasat Pusatı
Tohum bankacılığı; devletlerin kendi geleceğini yaşatmak, birikimlerini gelecek nesillere aktarmak zorunda olduğu faaliyetlerden biridir.
Ülkemiz kendi tohum üretimini terk ederek; günümüzde tarımımızı İsrail ve Hollanda gibi ülkelerin insafına terk etmiştir.
Türkiye 1984'te başlayan tarımı terk etme anlayışı sonunda 1994 yılında tarımsal üretim gücünü kaybetti.
Cumhuriyetin kuruluş felsefesi izini takip etmek için bu görevi yerel yönetimlerin yerine getirmesi kaçınılmaz oldu.
Ülkenin bağımsız, yurttaşların özgür olması; ’’yerli malı, yurdun malı’’ algısının yaşamın her alanında, her faaliyetinde öne çıkarılmasıyla mümkündür.
Dünyadaki sermaye sahipleri daha fazla kar için daha fazla üretim elde etmek için, insanların doğal tükettiği ürünlerin GENETİĞİ ile oynadı.
Bir yandan doğal üretime darbe vurarak yok ederken insan sağlığını da ciddi biçimde tehdit edilmesine göz yumdular.
Diğer yandan tarım faaliyetleri içinde yer alan, emek dünyasını işsiz bıraktı. Ülkelerde işsizliğin yarattığı kaosu daha da derinleştirdi.
İlimiz tarım ürünleri açısından çok farklı ürün desenlerine sahip olmasına rağmen günümüzde bu özelliğini kaybetmiştir.
Gıda ve sanayi ürünleri dış ülkelerden getirilen tohumlar, bir zamanlar Çukurova özelliğini ortadan kaldırmıştır.
Bu duruma karşı duruş sergilemek, ilimizde doğal üretimin yeniden güçlendirilmesi için; bölgeye uygun tohumların üretimi sağlanarak, bu tohumlarla Çukurova da tarımsal faaliyete katkı koymalıyız. Böylece sağlıklı ürünleri, üretici pazarlar aracılığı ile halkımıza ulaşımı sağlanırken, sanayi bitki üretimi kanalıyla sanayide kullanılan ham madde üretimi de güçlenecektir.
Üretimin güçlenmesi, istihdama yeni alan açmak demektir. Tohum bankacılık sistemiyle, sadece sanayi ve tarımsal üretimlerde, istihdam artmayacak.
Tohumu hazırlama ve ürünü değerlendirme süreçlerinde; yerel yönetici olarak ciddi istihdam alanları da yaratmış olacağız.
Tohum bankacılığını bu amaçla kuracağız.
Kuracağımız bu banka en azından ilimizde dış bağımlığı azaltacağı için; pusat görevini yerine getirecektir.
O nedenle projemiz Cumhuriyetin hedefleriyle örtüştüğü için adını C.H.P. olmasına karar verdik.
Proje: Cumhuriyetin Hasılat Pusatı (Yerli malı, halkın malı)
Nerede, nasıl ve ne biçimde yapılacağının detaylarını zamanı geldiğinde geniş başlıklarla açıklayacağız.