Polis ekipleri, görgü tanıklarının ifadesine başvurdu. Bu kişiler, olaydan kısa süre önce kale surunda Ferdi Arık'a bir kadın tarafından tekme atıldığını gördüklerini öne sürdü. İddia üzerine çevredeki güvenlik kameralarını inceleyen İskilip İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kadının Ferdi Arık'ın annesi Meşhure Arık olduğunu tespit etti. Meşhure Arık, polis tarafından kale civarında gözaltına alındı. Olay yeri incelemesinin ardından Ferdi Arık'ın cansız bedeni, kapsamlı otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

'BİR ANDA KAYARAK DÜŞTÜ'

Polisteki sorgusunda, "Oğlumla birlikte kaleye çıktık, biraz gezinti yaptık. Bu sırada oğlum kayalıklarda çiçekleri toplamak istedi. Ben 'düşersin' dememe rağmen kayalıkların ucuna kadar ilerledi. Sonra bir anda kayarak aşağıya düştü" dediği belirtilen anne Meşhure Arık, sevk edildiği adliyede, çıkarıldığı mahkemece 'kasten öldürme' suçundan tutuklandı.

Edinilen bilgilere göre, dün öğle saatlerinde İskilip Kalesi’ne gelen biri kadın iki kişi surların arka tarafından gezmeye başladı. Görgü tanıklarının iddiasına göre, kimliği belirsiz kadın yanında bulunan şahsa tekme attı. Dengesini kaybederek yaklaşık 30 metre yükseklikten kayalık alana düşen şahıs olay yerinde hayatını kaybetti.

Olayın ardından görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda İskilip Cumhuriyet Başsavcılığı ve İskilip Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin titiz çalışmaları sonucu kısa sürede kadının M.A., kaleden düşerek hayatını kaybeden şahsın ise engelli oğlu F.A. olduğu tespit edildi. Olay yerinde yapılan incelemeye İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ekipleri de destek verdi. Adli ve güvenlik birimlerinin inceleme yapabilmeleri için AFAD ekipleri, olay mahallinin kayalık alan olması nedeniyle güvenlik önlemleri aldı.

Polis ekipleri tarafından anne M.A. gözaltına alındı.

Kayalıklardan düşerek hayatını kaybeden F.A.’nın cenazesinin ise otopsi yapılmak üzere Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderildiği öğrenildi.