Haydi Yeniden #ADANA:
T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda Hazine Baş kontrolörü görevinin ardından  Adana Büyükşehir Belediyesi Genel sekreterlik görevine getirilen  Dr. Ergül Halis Çelik, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karaların talimatı ve desteğiyle birlikte  Bilgi, birikim ve tecrübesini  Adana'nın yeniden  ekonomide  şaha kalkması için harcıyor.
Dr. Ergül Halis Çelik, Haydi Yeniden Adana Konulu toplantısında  Adana'nın ekonomisine yön verenlere gerçekleştirdiği toplantının verimli geçtiğini ifade etti,
Adana Büyükşehir Belediyesi Genel sekreteri Dr. Ergül Halis Çelik "Ok ancak geri çekilerek atılır. Hayat seni zorluklarla geri çekiyorsa, seni daha büyük bir şeye fırlatacağı içindir. Nişan almaya devam et..." Paulo Coelho
Adana Büyükşehir Belediyesi ve Adana Kent Konseyi öncülüğünde, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Zeydan KARALAR’ın talimatı ile başlattığımız; Adana’da Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin Yerelde Uygulanması Projesi kapsamında; Adana Sanayi Odamızın ev sahipliğinde; iş dünyamızın temsilcileri, Adana Kent Konseyi Yön. Kur. Başkanı ve Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Bilim Kurulu ile verimli bir toplantı gerçekleştirdik.
Toplantımızda sürdürülebilir kalkınma hedefleri, Adana’nın farklı sektörlerdeki yatırım potansiyeli, hassas tarım teknolojileri, sanayi, sağlık ve spor turizmi, hizmet sektörü gibi konularda iş dünyamız ile Adana’nın öncelikleri hususlarında fikir alışverişinde bulunduk.
Potansiyeli çok yüksek, ancak bu potansiyeli son yıllarda maalesef kullanamayarak gerilerde kalan Adana’mıza, üretim ve istihdam artışı sağlayacak, yeni yatırımların çekilmesi çok önemli. Bu işlerde elbette ki çağımızın modern bakış açısı olan “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ni” gözeterek kentimizdeki tüm paydaşlar ile birlikte çalışmalıyız.