Stokçuluk yapanlara yönelik yapılan yasa düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Döviz kurundaki artışı bahane ederek piyasa- fiyat dengesini bozan fırsatçılara yönelik hükümet harekete geçmişti. Konuyla ilgili yapılan hazırlıklar Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gündemine getirilmişti. O düzenleme Resmi Gazete’de yayımlanarak yasalaştı. 

Döviz kurundaki artışı bahane ederek fahiş fiyat düzenlemesi yaparak stokçuluk yapan fırsatçılar için ‘Stokçulukla Mücadele Yasası’ Resmi Gazete’de yayımlandı. 

SIFIR ORTOMOBİLLERİN STOKLARI YAPILMIŞTI

Döviz kurlarındaki dalgalanmaları bahane ederek piyasa fiyat dengesini bozan fırsatçılar, fiyatların daha da artacağı öngörüsünde bulunarak ilerleyen dönemlerde stokçuluk yapmaya başladı. Temel gıda ürünlerinde otomotiv sektörüne kadar birçok sektörde ürünlerin stoklanması sonucu piyasada bazı ürünler bulunmaz oldu. Son dönemlerde en çok konuşulan konulardan biri se otomobillerde yapılan stokçuluk oldu. 

STOKÇULUK YASASI RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANARAK YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Döviz kurundaki artışı bahane ederek piyasa- fiyat dengesini bozan fırsatçılara yönelik hükümet harekete geçti. Konuyla ilgili yapılan hazırlıklar Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gündemine getirildi. Fırsatçılara yönelik üzerinde çalışılan Stokçulukla Mücadele Yasası Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

CEZA ÜST SINIR 2 MİLYON LİRAYA YÜKSELDİ

Döviz kurundaki artışı bahane ederek fahiş fiyat düzenlemesi yaparak stokçuluk yapan fırsatçılar için ‘Stokçulukla Mücadele Yasası’ kapsamında üretici, tedarikçi ve perakende işletmecilerinin döviz kurundaki artışı bahane ederek piyasa- fiyat dengesini bozarak fırsatçılık yapanlara yönelik uygulanan idari para cezasının üst sınırı belli oldu. 

Piyasadaki fiyat dengesini bozan fırsatçılara yönelik caydırıcı olması için belirlenen idari para cezasının alt sınırı 50 bin lirayken 100 bin liraya çıkarıldı. Öte yandan para cezasının üst sınırının ise 2 milyon lira olarak belirlendi.