Resmi Gazete'de yayımlandı: KDV oranı yüzde 1 oldu. Gelen son dakika bilgilerine göre, Resmi Gazete'de yayımlanmış olan kararda yenilenmiş cep telefonları ile ilgili olarak KDV indirimi yüzde 1 olarak tespit edildi. Buna göre, ikinci el cep telefonları, sertifikalandırma ve yenilenme işlemlerinin yapılmasının hemen ardından sadece yetkili satıcılar ve tanımlanmış yenileme merkezleri tarafından indirimli KDV uygulanarak teslim edilebilecek. 

İKİNCİ EL TELEFONLARDA KDV KOLAYLIĞI

İkinci el telefonda yüzde 1 KDV kolaylığı sağlanacak. Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın katma değer vergisi genel uygulama tebliğinde değişiklik yapılması ile ilgili  tebliği, 21 Aralık 2021 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe konuldu.

KREDİ KARTI İLE ALIMLARDA TAKSİT VE LİMİT DEĞİŞİKLİĞİ

Bu yeni düzenlemeye göre, 'yenileme merkezi 'veya 'yetkili satıcı' niteliğinde olması kaydı ile, 'yenilenmiş ürün' niteliğine sahip olan cep telefonu alımlarında, kredi kartlarında taksitlendirme süresi fiyatı 5 bin TL ve altında olan cep telefonları için 12 ay, fiyatı 5 bin TL üzerinde olan cep telefonları için 6 ay olacak şekilde yeniden düzenlendi.

LİMİT 5 BİN LİRAYA ÇIKTI

Cep telefonu alımı amacı ile kullandırılan tüketici kredilerinde vade sınırının belirlenmesinde dikkate alınmış olan 3 bin 500 TL tutarı da 5 bin TL'ye kadar yükseltildi.

VADE SAYISI DEĞİŞTİ

Cep telefonu alımı amacı ile kullandırılmış olan tüketici kredilerindeki vade sınırı da, fiyatı 5 bin TL ve altında olan cep telefonları için 12 ay, fiyatı 5 bin TL üzerinde olan cep telefonları için 3 ay olacak şekilde yeniden düzenlendi.

İKİNCİ EL TELEFONDA KDV ORANI YÜZDE 1

Yayımlanmış olan tebliğ ile birlikte yenilenmiş cep telefonu teslimlerinde Cumhurbaşkanı kararı ile yüzde 1 olarak belirlenmiş olan KDV oran uygulamasına da açıklık getirildi. 2. el telefonda indirimli KDV'den yararlanmak amacı ile elektronik kimlik bilgisi bulunmakta olan kullanılmış cep telefonlarının en az bir yıl öncesine ilişkin veri trafiği bulunmak durumunda. Ve bu durum, yenileme merkezleri veya onlar adına alım yapabilen yetkili alıcılar tarafından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından kayıtlara bakılarak kontrol edilecek.

YETKİLİ SATICILAR VE TANIMLANMIŞ YENİLEME MERKEZLERİ İŞLEM YAPACAK

Yenileme işlemi ilgili olan yönetmelik kapsamında yenileme merkezleri tarafından, Ticaret Bakanlığı'nın veya Türk Standartları Enstitüsü'nün (TSE) belirlemiş olduğu düzenleme veya standartlara uygun olacak şekilde yapılacak. Yenileme merkezleri ve yetkili satıcılar tarafından yenilenmiş olan ürünün garantisi verilecek.