Adana Büyükşehir Belediyesi’nce yapılan Şehit Mustafa Fehmi Kubilay’ın adının yaşayacağı Kozan Kent Meydanı ile Kurtuluş Mücadelesi’nin Kozanlı Kadın Kahramanı Sırelif adına inşa edinen Gündüz Bakımevi’nin açılışı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleştiriliyor.

23 Aralık Perşembe günü saat 11.45’te yapılacak açılışla ilgili bilgi veren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Kozan Halkı için şehitlerimiz ve Milli Mücadele kahramanları büyük önem taşır. Kozanlılar vatanını seven, Mustafa Kemal Atatürk’e bağlı, Atalarımızın kahramanlıklarını iyi bilen insanlardır. Biz de altyapı, yol ve diğer hizmetlerimizin yanı sıra, Kozanlı Cumhuriyet Şehidi Asteğmen Kubilay ile Kozanlı Milli Mücadele Kahramanı Sırelif adına; kent meydanı ile gündüz bakımevini Kozan’a kazandırdık. Şehit Mustafa Fehmi Kubilay’ın adının yaşayacağı Kozan Kent Meydanı ile Kurtuluş Mücadelesi’nin Kozanlı Kadın Kahramanı Sırelif adına inşa edilen Gündüz Bakımevi’nin açılışını, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleştireceğiz. Kozan için, Adana için, ülkemiz için çok önemli bir gün yaşayacağız” dedi.

 

Başkan Zeydan Karalar, “İktidara yürüyen Millet İttifakı’nın büyük partisi CHP’nin Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun aklına Kozan’ı muhteşem bir ilçe olarak yazmak için, hemşehrilerimi Kozan’daki açılışlarımıza bekliyorum” diye konuştu.