Tek Gıda-İş Sendikası Adana Şube Başkanı İbrahim Sani Gökmen:

Bu hatadan dönün 

Doğan Şalgamları yönetiminin, Tek Gıda -İş Sendikası üyesi, İşyeri baş temsilcisinin iş akdini fesih etmesi tepkilere neden oldu. Tek Gıda-İş Sendikası Başkanı İbrahim Sani Gökmen,  Sendika Yönetim Kurulu üyeleri, Sendika bağlı üye işçilerin katılımıyla dün Doğanay Şalgamları Adana OSB'de bulunan fabrika önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar ve Türk-İş'e bağlı Sendika Şube Başkanlarının da katılarak destek verdiği basın açıklamasında konuşan Tek Gıda -İş Sendikası Adana Şube Başkanı İbrahim Sani Gökmen, sendikalarına üye olan işçilerin, Anayasal haklarını kullanarak sendikalarına  üye olduklarını hatırlattı.   Başkan Gökmen, "Kısa sürede örgütlenmemizi tamamlayarak Çalışma Bakanlığından Doğanay Şalgam işyerinde toplu iş sözleşmesi yapabilmek için yetki belgesi almıştır. Doğanay yönetimi bunun üzerine öncü arkadaşlarımızın işine son vermek için çaba harcamış ancak işçilerin direnciyle geri adım atmışlardır. Daha sonra yönetim, yasal süre dahilinde yetki tespitine itiraz etmiş ve konuyu yargıya taşımıştır. Sendika olarak işverenin yasal sınırlar dahilinde yapmış olduğu bu itiraza saygı duymuş ve yargı süreciyle ilgili hazırlıklara başlamıştır. Ancak Doğanay Şalgam yönetimi, üyelerimize istifa ettirebilmek için çeşitli baskılar yapmış ve son olarak da örgütlenmenin başındaki ve sendikamızın yasal olarak Baş Temsilci atadığı arkadaşımızı işten çıkarmıştır. Şunu herkes bilmelidir ki hiç bir üyemizi yolda bırakmayız. Bu yolu sonuna kadar hep beraber yürüyeceğiz. Güzel şeyler kolay olmuyor, güzel yarınlar için bugünden mücadele edeceğiz" dedi.

SORUNLAR MÜZAKEREYLE ÇÖZÜLEBİLİR

Tek Gıda-İş Sendikası Adana Şube Başkanı İbrahim Sani Gökmen,  "Tek Gıda-İş Sendikası olarak temel prensibimiz işletmelerin zarar görmeden mümkünse geliştirebilmek üyelerin de haklarını en azami bir şekilde korumakla mükelleftir. Bu sebeple sorunların müzakereyle çözülebileceğine inancımız tamdır. Ancak sizler müzakereyi tercih etmez ve çalışanlarımızın anayasal haklarına saygı duymayıp işten çıkardığınız baş temsilcimizi bir an önce iş başı yaptırıp, üyelerimizin üstündeki mobing ve baskıyı sonlandırmazsanız işte o zaman hiç istemediğimiz ama tereddüt etmeden yapacağımız sendikamızın mücadeleci özelliğiyle karşı karşıya kalacaksınız" diye konuştu.

BAŞ TEMSİLCİMİZİ İŞ BAŞI YAPTIRIN, ÜYELERİMİZE BASKIYI BİTİRİN

Doğanay Şalgam yönetiminin, sendikanın talebini dikkate almaması durumunda eylem yapacaklarını bir kez daha yenileyen Tek Gıda-İş Sendikası Adana Şube Başkanı İbrahim Sani Gökmen, sözlerini şöyle tamamladı: "Mücadelemizin sınırları Türkiye'de kalmayacak, Türkiye'de fabrika önü, İstanbul merkez ofis, Lüksemburg Büyükelçiliği önü gibi bir çok noktada çeşitli eylemler yaparken Uluslar arası alanda Uluslar arası üst örgütümüz IUF aracılığıyla da çeşitli eylemler gerçekleştireceğiz. Bu konuda zarar görecek olan marka değerinizin sorumlusu kesinlikle biz olmayacağız. Bu hatadan bir an önce dönün."