“CUMHURİYET’E DEĞER KATMAK VE YÜCELTMEK HEPİMİZİN GÖREVİDİR” 

“KURTULUŞ DESTANIMIZ, CUMHURİYET İLE TAÇLANDIRILDI”

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, yanmış, yıkılmış, işgal edilmiş Anadolu topraklarının, Türk Ulusunun Kuvayı Milliye ruhu ve ortak mücadelesiyle işgalden kurtulduğunu belirterek, “Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 29 Ekim 1923'te ilan ettiği Türkiye Cumhuriyeti ile ‘Kurtuluş Destanı’mızı taçlandırmıştır. Cumhuriyet, çağdaş uygarlık hedefiyle kurulan, bilimi ve aklı egemen kılan bir yönetim anlayışıdır; kimsesizlerin kimsesidir" dedi.

ULUSUMUZUN EN BÜYÜK KAZANIMI

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay Cumhuriyet’in 98. yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde 'Ya İstiklal, Ya Ölüm' şiarıyla, manda ve himayeye karşı duran ulusumuzun en büyük kazanımı olan Cumhuriyetimizin 98. yılını kutlamanın onurunu, gururunu ve heyecanını yaşıyoruz" dedi.

KURTULUŞ SAVAŞI, BİR ULUSUN HÜR VE ÖZGÜRCE YAŞAMA MÜCADELESİNİN ADIDIR

Kurtuluş Mücadelesi’nin bir ulusun varoluş ve kendi topraklarında hür ve özgürce yaşama mücadelesi olarak tarihteki yerini aldığını vurgulayan Başkan Akay mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Yanmış, yıkılmış, işgal edilmiş Anadolu toprakları, Atatürk önderliğinde, Kuva-i Milliye ruhuyla, aynı hedefe kilitlenen Türk Ulusu'nun ortak mücadelesiyle işgalden kurtulmuştur. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 29 Ekim 1923'te ilan ettiği Türkiye Cumhuriyeti ile ‘Kurtuluş Destanı’mızı taçlandırmıştır. Büyük Önder Atatürk'ün, 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' diyerek bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizin 98. yılını coşkuyla kutluyoruz.”

ATATÜRK’ÜN GÖSTERDİĞİ HEDEFE ULAŞMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

“Cumhuriyet, çağdaş uygarlık hedefiyle kurulan, bilimi ve aklı egemen kılan bir yönetim anlayışıdır; kimsesizlerin kimsesidir” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Akay, şunları kaydetti:

“Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak için azim ve kararlılığımız geçmişte olduğu gibi bugün de, yarın da sürecektir. Bizler; Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘muasır medeniyetler seviyesini aşma’ hedefine ulaşmak ve Cumhuriyet’e değer katmak için çalışmayı sürdüreceğiz.  Cumhuriyetimizin 98.yılını büyük coşkuyla kutluyor, Cumhuriyetimizi kuran Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyor; tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimize şükranlarımız sunuyorum. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!”