CHP Adana Gençlik Kolları Başkanı Mete Çelebi, parti olarak Adana’daki işsizlik konusunda çalışmalar yürüttüklerini ve gerçekleştirdikleri toplantılarda öncelikli konularının da genç işsizlik olduğunu söyledi.

“KANUNSUZLUKLAR NOKTASINDA BU KADAR BİLGİMİZ YOKTU”

CHP’li Çelebi, “En çok ilgilendiğimiz nokta genç işsizlik. Partimize yeni gelen veya yıllardır emek veren arkadaşlarımızın en büyük isteği belediyelerde iş sahibi olabilmek. Ancak şunun bilinmesi lazım ki Büyükşehir Belediyesi çok ciddi bir borç batağı içerisindeyken devralındı. Bu durum elbette biliniyordu fakat bazı kanunsuzluklar noktasında bu kadar bilgimiz yoktu doğrusu. Haliyle iş umuduyla çok fazla arkadaşımız partimize katılım sağladı. Buradaki aktif üye sayımız da giderek artmaya başladı. Bu nedenle istihdam noktasında hemen hemen haftada bir kez mutlaka işsizlikle alakalı neler yapabileceğimizi konuşuruz” dedi.

“DİJİTALLEŞEN DÜNYAYA AYAK UYDURAN BİR ÖRGÜT KURMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Yoksul aileler ve eğitim konusunda da çalıştıklarını belirten başkan CHP’li Çelebi, “Bizim ekibimiz çok başarılı. Hepsinin kendi alanında başarılı olduğu konular var. Bu nedenle Suriyelilerden daha önceki dönem gelen Afganlar ile şimdiki Afganlar arasında bile rahatça politika üretebilme kabiliyetimiz var. Ancak bizim ana konumuz işsizlik, akabinde ise eğitim ve yoksul ailelerin varlığı. Yoksul ailelerin çocukları ile ilgilenilmesi, eğitim hakkının gasp edilmemesi ve onlara daha temiz, daha nitelikli eğitimin oluşturulması için çeşitli çalışmalar yapıyoruz ve dijital bir çağda yaşadığımız için dijitalleşen dünyada bunu kaçırmadan, günümüze ayak uydurarak güçlü bir örgüt modeli kurmak istiyoruz, bunun için çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.