Giresunspor - Galatasaray maçında Marcao'nun Kerem Aktürkoğlu'na saldırması maçın önüne geçen hamleydi. Marcao, dün konuyla ilgili özür dilerken Başkan Burak Elmas da konuştu. Elmas "Biz teknik direktörümüzle, takım kaptanlarımızla hepsiyle görüşerek bu mevzuyu aile içinde gerektiği şekilde gereken cezayı vereceğiz ama dediğim gibi başka kimse Galatasaray üzerinden racon kesmeye veya reyting kasmaya çalışmasın. Galatasaray çok büyük bir aile ve biz aile olarak bu tür sorunları Galatasaray değerlerine uygun halletmenin yolunu zaten biliyoruz" dedi. Öte yandan Galatasaray, yaptığı resmi açıklamayla Marcao'nun kadro dışı kaldığını duyurdu..

Sarı-kırmızılı kulüp, Marcao hakkında açıklama yaptı. Giresunspor maçında takım arkadaşı Kerem ile yaşadığı olayla gündeme gelen Marcao için yapılan açıklamada, "Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş Yönetim Kurulu olarak, oyuncumuz Marcos do Nascimento Teixeira’nın tedbiren çalışmalarını takımdan ayrı bireysel olarak sürdürmesi kararını almış bulunmaktayız. 2021-2022 sezonu profesyonel futbol disiplin yönetmeliği uyarınca oyuncumuzun savunması alındıktan sonra nihai olarak idari ve mali ceza oyuncumuza tebliğ edilecektir" denildi.

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Burak Elmas, Marcao ve Kerem Aktürkoğlu arasında GZT Giresunspor maçında yaşanan olayla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Yönetim olarak kesinlikle tasvip etmedikleri olay ilgili olarak disiplin sürecini başlattıklarını ifade eden Elmas, bu konunun Galatasaray'ın iç meselesi olduğunu ve gereken cezayı vereceklerini vurguladı..