Emekliler için Temmuz hem zam hem ikramiye ayı olacak. Zam oranı, 5 Temmuz'da enflasyon verilerinin açıklanmasıyla belli olacak.

İlk 6 aylık enflasyon; SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranını, memur emeklilerinin de yüzde 3'lük artışa ilaveten ne kadar fark alacağını gösterecek. İlk 6 aylık enflasyonun yüzde 3'ü aşan kısmı kadar fark memur emeklilerinin zam oranına eklenecek.

İKRAMİYE 12-19 TEMMUZ'DA
Merkez Bankası'nın beklenti anketindeki TÜFE tahminine göre 6 aylık enflasyon yani emeklilerin zam oranı yüzde 7.66 olacak.

Bu durumda SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin gelirinde 550 liraya varan artış yaşanacak. Kurban Bayramı da 20-23 Temmuz tarihlerine denk geliyor.

Eğer takvimde bir değişiklik yapılmazsa bin 100 liralık ikramiye, 12-19 Temmuz tarihleri arasında ödenecek. Tam tarihleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı duyuracak.

ERKEN MAAŞ DA GÜNDEMDE
SSK'lılar her ayın 17-26'sı, Bağ-Kur'lular da 25-28'i arasında maaşını alıyor.

Kurban Bayramı bazı emeklilerin maaş ödeme dönemine denk geliyor. Bu nedenle erken maaş söz konusu olabilecek. Ayrıca memur emeklileri maaşını enflasyon verisi bekleneceği için Temmuz başında zamsız olarak alacak. Zam farkı ay içinde ödenecek.

BU TAKVİME DİKKAT!

1-5 TEMMUZ: Memur emeklilerine maaş, ay içinde zam farkı

5 TEMMUZ: Zam oranları belli olacak

12-19 TEMMUZ: Kurban Bayramı ikramiyesi

17-26 TEMMUZ: SSK emeklilerine zamlı maaş

25-28 TEMMUZ: Bağ-Kur emeklilerine zamlı maaş