BAŞKAN ULUDAĞ'DAN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Başkan Anıl Tanburoğlu: “Geçmişimizin mirasıyla 2. Yüzyıla hazırlanıyoruz” Başkan Anıl Tanburoğlu: “Geçmişimizin mirasıyla 2. Yüzyıla hazırlanıyoruz”

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Uludağ mesajında şöyle dedi:

Türkiye Cumhuriyeti'nin temel taşını oluşturan ve milli iradenin temsil makamı Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 104. Yılını her yıl olduğu gibi bu yıl da birlik ve beraberlik içinde artan ve yükselen bir coşku ile kutluyoruz.

Milli iradenin temsilcilerinin oluşturduğu Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı bugün; Hem kurtuluş savaşımızı zafere götüren yolun başlangıcı, hem de Türkiye Cumhuriyeti'nin müjdesi olmuştur.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, aynı zamanda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından, millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklara armağan edilmiş dünyadaki ilk çocuk bayramıdır. Dolayısıyla millet olarak bir olduğumuz bu günler aynı zamanda bizlere bu cennet vatanı, canları ve kanları pahasına emanet eden atalarımızın emanetlerini nasıl daha iyi koruyarak geliştireceğimizin ve yarınlara taşıyabileceğimizin konuşulduğu günlerdir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milli egemenliğimizin sembolü olan bu anlamlı günü, çocuklara sarsılmaz güveninin ve sevgisinin bir ifadesi olarak tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan ettiği 23 Nisan gibi milli bayramlarımızın önemli bir anlamı daha vardır: Bu bayramlar, birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, millet olarak bir olduğumuz günlerdir. Bu günler aynı zamanda bizlere bu cennet vatanı, canları ve kanları pahasına emanet eden atalarımızın emanetlerini nasıl daha iyi koruyarak geliştireceğimizin ve yarınlara taşıyabileceğimizin konuşulduğu günlerdir.

Bu anlamda ortak sorumluluğumuz ve hedefimiz, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın; ülkesini ve milletini seven, kendine güvenen, her türlü güçlükler ile baş edebilecek ölçüde donanımlı, milli ve manevi değerlerine bağlı kalpleri vatan ve millet sevgisiyle dolu gençler olarak yetiştirilmelerini sağlamak olacaktır.

Bizler Sarıçam Belediyesi olarak, çok sevdiğimiz, değer verdiğimiz umudumuz ve yarınlarımız olan çocuklarımıza mutlu bir gelecek hazırlamak için çalışıyoruz. Çocuklarımıza olan heyecanımız ve sevdamız hiç bitmeyecek. Bu duygularla siz çocuklarımıza armağan edilen ve milli iradenin her şeyin önünde olduğunun ifade edildiği bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, aziz şehit ve gazilerimizi, minnet ve şükranla anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.