Adananın Pozantı ilçesindeki Belemedik Tabiat Parkında yol çalışmasında bulunan belediye personeli bitkin halde bulduğu yavru dağ keçisine sahip çıktı.

Pozantı Belediyesinin Belemedik Tabiat Parkı içerisinde yapmış olduğu 13 odalı butik otel yolunda düzenleme ve genişletme çalışmasında bulunan belediye operatörü Murat Bulat kepçe ile çalışırken yavru bir dağ keçisi gördü.

Hayvanı korkutmamak için kullandığı iş makinesinin motorunu durduran operatör yavru dağ keçisinin bitkin halde olduğunu görünce yanına giderek yakaladı. Bitkin ve yorgun haldeki hayvana ilk etapta su veren operatör Murat Bulat hemen Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerini arayarak durumu izah etti.

BAŞKAN ÇAY BU GÜZELLIĞI NASIL VURURLAR

Çalışmaları yerinde incelemek için tesadüfen alana gelen Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay ise yavru dağ keçisini severek böylesine güzel canlılara nasıl olur da kıyıyorlar diyerek şunları söyledi. Bugün bir sürpriz ile karşı karşıyayız. Pozantı Belemedik Tabiat Parkı ve yeni yapmaya başladığımız Belemedik Butik Otelin ormanlık alanında bugün yavru bir dağ keçisi belediye personellerim tarafından bulundu. Muhtemelen küçük bir hastalığı var. Şuan av korumanın ekiplerini çağırdık. Onlara teslim ederek inşallah tedavisini gerçekleştireceğiz. Bu güzelliği nasıl vururlar nasıl kıyarlar hakikaten anlamak mümkün değil. Pozantı av korumanın aynı zamanda yetiştirme merkezi. Bizim dağlarımızda ciddi anlamda dağ keçileri mevcut. Bu canlıları korumak bizlerin birinci görevi diye düşünüyorum. Doğanın içerisinde belediye başkanlığı yapmanın en güzelliği bu olsa gerek.

Belediye ekipleri kısa bir süre sonra dağ keçisinin bulunduğu yere gelen Doğa Koruma ve Milli Parklar Pozantı Şefliğindeki görevliler yavru dağ keçisini teslim aldılar.

--

ONUR CAN BULAT POZANTI BELEDIYESI BASIN - MEDYA SORUMLUSU İLETIŞIM: 0545 330 0880