Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olarak nitelendirilen TOKİ İlk Evim Arsa projesine başvurular devam ediyor.  Ekim ayının sonunda sona erecek olan konut başvuruları konusunda açıklama yapan TOKİ Başkanı Ömer Bulut, projeye şimdiye kadar 7.5 milyon kişi başvuru yaptığını dile getirdi. 

TOKİ Başkanı Ömer Bulut’tan açıklama

Canlı yayında sosyal konut projesi ile ilgili soruları yanıtlayan TOKİ Başkanı Ömer Bulut, şu ana kadar projeye 7.5 milyon kişinin başvurduğunu açıkladı. Ayrıca, Bulut konut projesinde yapılacak kura çekiminin de tarihini açıkladı. Bulut’un açıklamaları arasında öne çıkanlar şu şekilde:

7.5 milyon kişi başvurdu

"Şu ana kadar projeye 7.5 milyon başvuru oldu. Başvuru bedelleri kuralar çekildikten sonra iade edilecek. Evi olanlar konut ve arsaya başvuramaz.’’

Taksit ödemelerinde devlet önlemlerini alacaktır

‘’Taksit ödemelerinde ihtiyaç olursa devlet yardımcı olur. Taksit ve ödeme konusunda dünya genelinde bir ekonomik sıkıntı yaşanırsa devlet önlem alacaktır. TOKİ projeleri dünyada örnek model. 100'e yakın ülke konut projelerimizi öğrenmeye geliyor.’’

İhalelerin yarısı tamamlandı

‘’Arnavutköy TOKİ projesinde ihaleler sürüyor. Projelerdeki ihalelerin yarısı tamamlanmış durumda."

Konut kuraları ne zaman çekilecek? 

TOKİ konut projesinin kura çekimlerinin tarihini de veren Bulut, ‘’31 Ekim'den sonraki ilk haftada kura çekimleri başlayacak.’’ sözlerine yer verdi.