Sarıçam Belediyesi ‘4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’ nedeniyle bir program düzenledi. Osmangazi Mahallesinde düzenlenen etkinliğe, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED) Başkanı Nesrin Çıtırık, Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği (KİHAYKO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Yıldırım, Sokak Canlarını Koruma Derneği (CANKODER) Başkanı Sibel Seyitoğlu, Sokak Canlarını Koruma Derneği üyeleri ve çok sayıda hayvan sever katıldı.

Sarıçam Belediyesi’nin sokaktaki canlar ve hayvan hakları konusunda her zaman duyarlı bir davranış sergilediğini belirten Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED) Başkanı Nesrin Çıtırık, yaptığı çalışmalardan dolayı Başkan Bilal Uludağ ve ekibine teşekkür etti.

“BUGÜNE KADAR TOPLAMDA 3.800 HAYVANA PARAZİTER İLAÇLAMASI YAPTIK”

‘4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’ nedeni ile gönüllü hayvan severlerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyetini diler getiren Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, ilçelerinde sokak hayvanları için düzenli olarak mama dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirtti. Ayda 1.500 kilogram, bugüne kadar toplam 48.200 kilogram mama dağıtımı yaptıklarını aktaran Başkan Uludağ sözlerine şöyle devam etti “ Bizler sessiz dostlarımızın can güvenliği, barınma ve beslenme ihtiyacını en büyük görevlerimizden bir tanesi olarak gördük. Sokaktaki canlarımız için, ilçemizin birçok noktasına kendi şantiyemizde ürettiğimiz yem odakları ve su kapları yerleştirerek, düzenli bakım ve temizliklerini yapıyor, belediye personelimiz ve gönüllü ailelerimizle iş birliği içerisinde düzenli takiplerini gerçekleştiriyoruz. Bu canlarımızın belediyemiz veterinerleri tarafından düzenli sağlık kontrolleri ve paraziter ilaçlamaları da yapılmaktadır. Bugüne kadar 3000 köpek, 800 kedi toplamda 3.800 hayvana paraziter ilaçlaması yapılarak, dönemsel kontrol ve takipleri de gerçekleştirilmektedir. Ayrıca İlçemiz genelinde 15 köpek, 14 kedi, toplam 29 yem odağı, 96 su kabı yine sokaktaki canlarımızın hizmetine sunulmuştur. Yaşadığımız dünya ve hayatımız, hayvanlara göstereceğimiz sevgi ve hoşgörü ile daha da güzelleşecektir” dedi.

“SARIÇAM’A GEÇİCİ HAYVAN BAKIM EVİ YAPACAĞIZ”

Sarıçam Belediyesi olarak sokaktaki can dostlara sahip çıkmaya her koşulda devam edeceklerinin altını çizen Başkan Uludağ,  konuşmasında, “Sarıçam İlçemizin Yeniyayla Mahallesinde sahipsiz sokak hayvanlarının bakım, tedavi ve rehabilitasyonu için geçici hayvan bakım evi yapacağız. Böylece merkezimizde sokaktaki canlarımız, her türlü gereksinimleri en iyi şartlarda karşılanmış olacak” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Sarıçam Belediyesi tarafından temin edilen 120 torba mama, sokak hayvanlarının bakımında görev alan gönüllülere teslim edildi.