BAŞKAN ULUDAĞ'DAN 30 AĞUSTOS MESAJI

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uluda 30 Ağustos Zafer Bayramının 100. yılı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Uludağ mesajında “30 Ağustos Zaferi; yok edilmek istenen bir milletin küllerinden yeniden doğuşunun en önemli göstergesidir.” dedi.

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Ağustos ayının Türk Milleti için zaferler ayı olduğuna vurgu yapan Başkan Uludağ mesajında, Anadolu’yu yurt edinmemizi sağlayan Malazgirt zaferi; Anadolu Türk-İslam birliğini temin ettiğimiz Çaldıran zaferi; bütün dünyaya huzur, güvenlik ve barış getiren Mercidabık zaferleri yine bu aydadır ifadelerini kullandı.

“AĞUSTOS AYI MİLLETİMİZ İÇİN ZAFERLER AYI OLMUŞTUR”

 Özellikle milletimizin ve devletin bekası için verilen milli mücadelenin büyük zaferinin yine bu ayda kazanıldığına vurgu yapan Başkan Uludağ, mesajında şunları söyledi “Bu ayda Anadolu, 1071 Malazgirt Zaferi ile Türklere Anadolu'nun kapıları açılmıştır. Anadolu Türk-İslam birliğini temin ettiğimiz Çaldıran zaferi; bütün dünyaya huzur, güvenlik ve barış getiren Mercidabık zaferleri yine bu ayda kazanılmıştır. Belgrad'ın fethi, Mohaç Zaferi, Kıbrıs'ın fethi, Sakarya Meydan Muharebesi ve Büyük Taarruz, işte tüm bu zaferler, Türk ordusunun başarısı olarak tarihe altın harflerle yazılmıştır. Geriye dönüp baktığımızda Ağustos ayı milletimiz için zaferler ayı olarak yer almıştır” diye konuştu.

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ mesajını şu ifadelerle tamamladı “ 30 Ağustos Zaferi Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yoldaki en önemli adımlardan birisi olmuş ve yok edilmek istenen bir milletin küllerinden yeniden doğuşunun en önemli göstergesi olmuştur. Bu zaferle, Türk milletinin varlığına kast edenlere karşı, son vatanımızın ne pahasına olursa olsun teslim edilmeyeceği dosta düşmana karşı tescillenmiştir.  Bu duygu ve düşüncelerle Anadolu'yu ebedi yurdumuz yapan 30 Ağustos Zaferi'nin 100. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milli mücadelenin tüm kahramanları olmak üzere, bu vatan için gözlerini kırpmadan şehadete yürüyen ecdadımızı saygı ve minnetle anıyor, tüm milletimizin ve Sarıçam'ımızın, 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum.”