Gaziantep'te 15 kişinin can verdiği, 31 kişinin de yaralandığı katliam gibi kazanın bir benzeri Mardin'in Derik ilçesinde meydana geldi.

İlçe merkezinde geçen Mardin Karayolunda freni patlayan tır önündeki 2 araca çarptıktan sonra takla attı. Kazada 19 kişi vefat ederken çok sayıda kişi ise yaralandı.

3 ARAÇ KAZAYA KARIŞTI

Alınan bilgiye göre, ilçe merkezinde 3 aracın karıştığı bir trafik kazası meydana geldi. Kaza yerine polis ve itfaiye ile 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi.

TOPLANAN KALABALIĞIN ARASINA BAŞKA BİR TIR DALDI

Olay yerinde kısa zaman büyük bir kalabalık toplanırken, Mardin-Derik kara yolundan hızla gelen başka bir tır ise bu kalabalığın arasına daldı.
Can pazarının yaşandığı feci olayda, ortalık bir anda savaş alanına döndü.

Bölgeye, takviye olarak çok sayıda AFAD, itfaiye, jandarma ve sağlık ekibi yönlendirildi. Yaralılar olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından komşu il ilçe hastanelerine kaldırıldı.

BAKAN SOYLU'DAN İLK AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Maalesef bugün trafik kazaları açısından boğazımızın düğümlendiği gün oldu. Mardin Derik'te aynı yerde üst üste 2 tır kazası yaşandı. Tüm ekiplerimiz seferber. İlk belirlemelere göre 10 can kaybımız var. Yaralılarımız hastanelere taşınıyor. Geçmiş olsun. Allah rahmet eylesin." ifadelerini kullandı.