İskoçya’nın ulusal bir simgesi olan deve dikeni alternatif tıp alanında sıklıkla kullanılmaktadır. Karaciğer sağlığı için mucizevi bir bitki olan deve dikeni, pek çok faydayı bünyesinde barındırır.

Deve dikeni tohumu ve bal karışımı ile karaciğer sağlığınızı koruyabilirsiniz. Eğer karaciğer hastalığı tehdidi altında iseniz, her sabah deve dikeni tohumu ile balı karıştırıp bir tatlı kaşığı tüketebilirsiniz. Kullanmadan önce doktorunuzdan onay almanız tavsiye edilmektedir.

Deve dikenini hangi hastalıklarda kullanılır?

- Deve dikeni tohumunun gençleştirici bir özelliği bulunmaktadır. Yaşlılık etkilerini azaltan deve dikeni cilt için birebirdir.

- Tohumunda antioksidan mineraller bulunduran deve dikeni, kandaki zararlı maddelerin temizlenmesini sağlar.

- Safra yollarını temizleyen deve dikeni tohumu, çay formunda tüketildiğinde taş oluşumunu önlüyor.

- Kan şekeri için faydalı olan deve dikeni tohumu, kan şekerinin yükselmesini önler.

- Deve dikeni tohumu çayı, kolesterolü de dengelemektedir fakat kolesterol için ilaç kullanıyorsanız; doktorunuza danışmanız tavsiye edilmektedir.

- Serbest radikalleri önleyen deve dikeni tohumu kanser hastalığını önleyecek kadar etkilidir. Vücudu koruyan deve dikeni tohumu, kanserli hücrelerin yayılmasını önler.

Deve dikeni tohumu nasıl kullanılır?

Haşlayarak 

Deve dikeni tohumunu haşlama işleminden geçirdikten sonra tüketebilirsiniz. Haşladıktan sonra isterseniz salataların içinde veya bal ile karıştırıp tercih edebilirsiniz.

Kavurarak 

Deve dikeni tohumunun kısık ateşte kavrulması önerilir. Kavurduğunuz deve dikeni tohumunu cam kavanozda serin bir yerde muhafaza edip bitki çayı halinde de tüketebilirsiniz.

Bitki çayı

Aktardan temin edeceğiz deve dikeni tohumunu sıcak su ile buluşturup bitki çayı formunda tüketebilirsiniz.

Kronik ilaç kullanıyor iseniz deve dikeni tohumu çayını kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız.