Yeni yıl yaklaşırken birçok kişi asgari ücretle beraber emekli ve memur maaşlarına yansıyacak zam oranlarını merak etmeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı asgari ücret açıklamasında, en düşük maaşın 4253 TL olacağını belirtti. Buna göre asgariye yüzde 50 üzerinde zam geldi. Peki bu zam emekli ve memur maaşlarına da yansıyacak mı? Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, merak edilenleri cevapladı. 

ASGARİYE GELEN ZAM EMEKLİ VE MEMUR MAAŞLARINI ETKİLEYECEK Mİ?

Televizyon programının yayınına katılan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, gündeme dair merak edilenleri tek tek cevapladı. En çok merak edilen konuların başında gelen emekli ve memur maaşlarına yansıyacak zam oranları ile ilgili soruya cevap veren Nebati, ''Çalışılıyor. Siyasal iktidarın başı kim! Sayın Cumhurbaşkanımız.  Hazine, sabit gelirliler konusunda kesinlikle takozluk yapmayacak, net.  Asla disiplinsizliğe yol açmayacağız. Doğru hesap, doğru kitap. Maliye politikalarında ve bütçede asla disiplinsizliğe yol açmayacağız. Gelirlerimiz artarken bunu bir yerlerde istifliyim anlayışına sahip değiliz.'' dedi

EMEKLİYE YAPILACAK ZAM DA ASGARİ ÜCRETE ZAMMINA YAKIN OLACAK

Son haftaların en çok merak edilen konularından biri olan zam yansımaları hakkında bir açıklamada AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan’dan geldi. TGRT Haber'de konuk olan Özkan, asgariye gelen zam oranının emekli ve memur maaşlarına yansıyacak mı? Sorusuna, "Asgari ücretteki fedakarlığın emekli zammında da yapılacağını" söyleyerek, "Vatandaşlarımıza bugüne kadar ne faize, ne enflasyona ne de kur kumpaslarına yenik düşürmedik. He daim aldığımız kararlarla satın alma güçlerini artıra artıra bugüne geldik. Demek oluyor ki geçen seneki emekli maaşlarıyla küresel enflasyon salgınına karşı vatandaşımızın ekonomik durumunu güçlendirecek bir rakam olacak. Oran olarak asgari ücret artışına yakın bir düzenleme olacak. Cumhurbaşkanımızın ekonomi ile ilgili müjdeleri de bu istikamettedir. Emekliye yapılacak zam da asgari ücrete zammına yakın olacak." dedi.