Son dakika gelen bilgilere göre Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücret hakkında açıklama yaptı.

ASGARİ ÜCRET KONUSUNDA UZLAŞACAĞIZ

Bakan Bilgin asgari ücretin vatandaşı rahatlatacağının altını çizerek yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi; "İlk veriler asgari ücrette uzlaşacağımız yönünde. Destek doğrudan işçiye verilecek, işverenin hesabına yatmayacak"

ASGARİ ÜCRET BU SENE ERKEN BELİRLENECEK

Bakan Bilgin kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamalarda önceki seneler gibi vatandaşı bekletmeyeceklerini belirterek şu sözleri söyledi; "Aralık ayının başında başlarız, 1-2 hafta içinde bitiririz. Bu sefer erken bitirme eğilimindeyiz. Çünkü taraflarla, sosyal ortaklarımızla görüşüyoruz. Onlarla bir uzlaşma noktasına doğru gidiyoruz. Araştırmamızın ilk verileri de onlarla uzlaşabileceğimiz yönünde"

GÖRÜŞMELER 1 HAFTADA SONUÇLANACAK

Bakan Bilgin konuşmasının devamında  Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ile 1 hafta içinde anlaşacaklarını düşündüğünü belirterek şu açıklamalarda bulundu; "Ben de ilk haftada bitirme kararındayım. Ben olur görüyorum. İlk görüşmede değil de bir hafta içinde; haftanın başında ve sonunda görüşürüz" 

KADEMELİ VE BÖLGESEL ASGARİ ÜCRET OLMAYACAK

Yasalara göre kademeli ve bölgesel asgari ücret uygulamasının hayata geçmeyeceğinin altını çizen Bakan Bilgin konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Yasalarımıza göre kademeli asgari ücret olmaz, bölgesel asgari ücret olmaz. İşletme büyüklüğüne göre asgari ücret olmaz."