Başkan Akay, “ Satranç sporuna büyük önem veriyoruz”

Türkiye satranç şampiyonasına, ”SEYHAN BELEDİYESPOR” damgası

Spora ciddi yatırımlar yapan Seyhan Belediyesi bunun karşılığını almaya devam ediyor. 11-15 Kasım tarihleri arasında Mersin’de Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Satranç Federasyonu organizatörlüğünde gerçekleşen Türkiye Küçükler Yıldızlar Takım Satranç Şampiyonası’nda ilimizi temsil eden Seyhan Belediyespor Kulübü Satranç takımı U-18 kategorisinde Türkiye 3.sü oldu.

AKAY, “ SATRANÇ SPORUNUN YARARI ÇOK”

Satranç Sporunun kazanmayı ve kaybetmeyi öğretmek, odaklanmak, yaratıcılığı geliştirmek,özgüveni arttırmak, problem çözme yeteneklerini geliştirmek gibi önemli yararlarının bulunduğunu belirten Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, “ Seyhan Belediyesi olarak çok önem verdiğimiz spor branşlarından bir taneside de satranç. Bünyemiz içerisinde faaliyetlerini sürdüren Seyhan Belediyespor Kulübümüz U-18 takımının Türkiye şampiyonası’nda 3.lük elde etmesi bizleri mutlu etmiştir. Hocamızı ve sporcularımızı kutluyorum” dedi.

GÜNDOĞDU’DAN, BAŞKAN AKAY’A DESTEK TEŞEKKÜRÜ

Seyhan Belediyespor Kulübü Satranç Takımı Antrenörü Demir Gündoğdu  ise, “ Takım olarak şampiyonaya çok iyi hazırlanıp Adanamızı ve kulübümüzü en iyi şekilde temsil etmeyi hedefledik. Başarılı bir performans sergileyerek 16 takımın yer aldığı U-18 kategorisinde Türkiye 3.sü olmanın gururunu yaşıyoruz. Bizlerden desteğini esirgemeyen Seyhan Belediye Başkanımız ve Kulübümüz Onursal Başkanı Akif Kemal Akay başta olmak üzere yönetim kadromuza sporcularım adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.