Fortune Dergisi tarafından, iş dünyasındaki etkin kadın liderlerin belirlendiği ''Dünyanın En Güçlü Kadınları'' listesi yayımlandı. Türkiye’den listeye giren tek isim ise Hepsiburada kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner oldu.

EN GÜÇLÜ KADINLARI BELİRLEYEN DÖRT KRİTER

Dergi, 1998'den bugüne her sene yayımladığı geleneksel listede yer alan uluslararası ekonominin en güçlü iş kadınlarını, şu dört kritere göre belirliyor:

- Şirketlerinin küresel ekonomi içindeki büyüklük ve önemleri

- Şirketlerin istikrarı ve etkin yönetimi

- Aday iş kadınının kariyerinin başarı eğrisi 

- Aday iş kadının sosyal ve kültürel etkisinin gücü

Dünyayı kasıp kavuran pandemi döneminde ise, bu dört kritere ek olarak aday iş kadınlarının sahip oldukları güçlerini ne kadar etkin ve olumlu kullandıkları ve olumsuz şartlara rağmen şirketlerini geniş anlamda daha iyi bir dünya ve gelecek için yapılandırıp yapılandırmadıkları, listeye girmenin önemli bir formülü.

 
 

KADINLAR GÜCÜNÜ YİNE BİR KADINDAN ALIYOR!

Fortune, Hanzade Doğan Boyner için şu ifadelere yer verdi: ''Türkiye'de kadınların güçlendirilmesinde önemli bir rol oynadı Hepsiburada, geçtiğimiz Temmuz ayında NASDAQ'a kote olan ilk ve tek Türk şirketi oldu. Hepsiburada'nın NASDAQ'ta işlem görmeye başlaması, şirketin 2020'de yaşadığı rekor büyümenin hemen ardından geldi. Hanzade Doğan'ın gelecek için hedefi ise, Hepsiburada'yı global arenada da büyütmek.''

Fortune, Hanzade Doğan'ın liderliğindeki Hepsiburada'nın son 4 senede 19 bin girişimci kadına destek veren bir program yarattığını ve Hepsiburada çalışanlarının yüzde 49'unun kadın olduğunun önemini vurguladı.

DÜNYANIN EN GÜÇLÜ KADINLARI

Dünyanın en güçlü kadınları listesi şu şekilde: Jane Fraser, Julie Sweet, Carol ToméMary Barra, Rosalind Brewer, Gail Boudreaux, Abigail Johnson, Ruth Porat, Hasunda Brown Duckett, Sheryl Sandberg, Corie Barry, Judith McKenna, Safra Catz, Amy Hood

Listenin devamı ise şöyle; Alicia Boler Davis, Susan Wojcicki, Ann-Marie Campbell, Phebe Novakovic, Tricia Griffith, Marianne Lake, Jennifer Piepszak, Kathryn McLay, Beth Ford, Lynn Good, Shari Redstone, Revathi Advaithi, Leanne Caret, Lisa Su, Jennifer Taubert, Lisa Jackson, Penny Pennington, Sonia Syngal, Bela Bajaria, Kelly Grier, Michele Buck, Mary Mack, Mellody Hobson, Gwynne Shotwell, Barbara Whye, Adena Friedman, Anne Chow, Heidi O’Neill, Tami Erwin, Jennifer Salke, Kathryn Farmer, Stephanie Cohen, Shar Dubey ve Hanzade Doğan Boyner.

 
 
 

HANZADE DOĞAN BOYNER KİMDİR?

Hepsiburada'nın Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı olan Hanzade Doğan Boyner, online ve dijital iş alanlarında Türkiye'nin öncü iş insanları arasında yerini korumaktadır. Boyner, Türkiye'deki birçok köklü şirketin yönetiminde liderlik yapmıştır. Hepsiburada'nın yanı sıra, Türkiye'nin sosyal ve toplumsal yönden kalkınması için de sosyal sorumluluk çalışmaları yürütmekte olan başarılı iş insanı eğitim alanında da katkılarını sunmaktadır. ''Baba, Beni Okula Gönder'' isimli sosyal sorumluluk projesi ile ülkemizde genç kızların eğitimi için önemli adımlar atmıştır.