Cumhuriyet Mahallesi, Irmak Caddesinde kasaplık yapan Ali Ölmez, dükkanın içindeki asırlık çam ağacına ailesi ile birlikte gözü gibi bakıyor. Kasap dükkanın içindeki çam ağacının bakımını ve sulamasını yapan Kasap Ölmez, ağaca zara vermemek iş yerini ağacın zarar görmeyeceği şekilde tasarladığını söyledi.

Tarihi ve doğası ile yerli yabancı turistlerin bölgeye geldiğinde dükkanda gördükleri çam ağacı ile fotoğraf çektirdiğini belirten Ölmez, "1989 yılından beri kasabım. Burada tamirat yaptım kesilmesini uygun görmedim. Bu çam neredeyse 90-100 yıllık çam ağacı. Turistler ağaçla resim çektirmek istiyor. Daha güzel gözükmesi için tıraşlamasını falan yaptım. Ağaç bizim için kıymetli" dedi.

Çevre sakinlerinden Erhan Biçer, "Ben 60 yaşındayım dedelerimizden kalma bir yer. Burası çamlı kahve diye geçer zaten. Kahve köşesinde yalan çok olur yalanlardan eğilmiş derler. Bu ağaç bizim akciğerlerimiz. Ağaç olmazsa insan olmaz hayat olmaz. Bugün yağmur yağmıyor neden orman kalmadı. Bunlar bizim akciğerlerimiz gözümüz gibi bakmamız lazım" diye konuştu.