Ülkemizde vatandaşlar altın fiyatlarını büyük bir ilgi ve alaka ile takip ederken, ibre bugün yeşili göstermekte. Özel günler için insanlar sevdiklerine ve etrafında bulunan kişilere altın alma isteğinde bulunan ya da yatırım isteği ile altın satın almak isteyen vatandaşlar Altın ne kadar oldu? sorusuna yanıt bulma çalışmalarına başlamış durumda. Altın, önceki günler içerisinde yaşamış olduğu yükselişin ardından düşüş yaşamıştı. Peki bugün altın fiyatları yatırımcılar tarafından merak konusu oldu. İşte altın hakkında tüm merak edilen soruların yanıtları...

ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

Altın fiyatları vatandaşlar tarafından büyük bir ilgi ile yakından takip ederken ibre bugün yeşili gösteriyor. Özel günler için sevdikleri kişilere altın almak isteyen ya da yatırım amaçlı altın satın alma isteğinde bulunan vatandaşlar 'Altın ne kadar oldu?' sorusunu araştırmaya başlamış durumda. Altın, önceki günlerde yaşamış olduğu yükselişin ardından düşüş yaşamıştı.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Gram altın geçtiğimiz günlerde 480 TL'ye kadar gerilemişti. 27 Eylül'e de yükseliş ile başlayan gram altın 501,12 TL alış fiyatı, 501,21 TL'den de satış işlemi yaşanmakta.

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Cumhuriyet altını 3.240,00 TL alış ve 3.296,00 TL satış fiyatı ile birlikte işlem alıyor.

YARIM ALTIN NE KADAR?

Yarım altın 1.628,00 TL alış ve 1.654,00 TL ile satış işlemine sahip.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR OLDU?

Son olarak 27 Eylül tarihi itibari ile 814,00 TL alış fiyatında bulunan çeyrek altın, 827,00 TL satış fiyatı üzerinden işlemde.

ALTIN/ONS FİYATI NE KADAR?

Geçmiş olduğumuz günlerde bin 780 dolar seviyelerine kadar gerileyen ons altın gerileme işlemine devam ederek 1.760,03 TL alış fiyatı, 1.760,38 TL de satış fiyatı üstünden işlem görüyor.

DESTEK VE DİRENÇ SEVİYELERİ NELERDİR?

Ons altın fiyatı teknik olarak incelendiği takdirde uzun vade içerisinde yükseliş trendinin sürme ihtimalinin devam etmesinden ötürü ve 1750 dolar üzerinde kalındığı takdirde trend dahilinde yükselişin de sürme beklentisi canlı bir şekilde kendisini koruyacaktır. Kısa vadeli görünümdeyse 1790 dolar seviyesi ilk önemli destek seviyesi konumunda yer alıyor. Geçmiş olduğumuz haftalarda iki kere test edilen 1830 ise direnç olarak çalışmayı sürdürüyor. İlerleyen dönemlerde 1830 dolar üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda 1890 dolar bölgesine yönelik olası bir yükseliş görülebilir.