CHPLİ ALİ MAHİR BAŞARIR: CEBİNİZİ DOLDURDUNUZ HEYBENİZİ DOLDURDUNUZ BARİ DENİZİ DOLDURMAYIN

CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır bugün 16 Mart 2021 Salı TBMM Genel Kurulunda yine Mersinin sorunlarını gündeme getirdi.

BIZ SORUNLARIN BITMESINI BEKLERKEN DAHA BÜYÜK SORUNLA KARŞILAŞTIK

Mersinin evladı olduğunu Mersin için yapılan her güzel adıma katkı vereceklerini ama yapılan her yanlışa da dur diyeceklerini belirten CHPli Başarır ANTALYA-MERSIN OTOBAN YOLU NÜKLEER SANTRAL TAŞ OCAKLARI HAVAALANI SAHIL BANDI PROJELERININ BITMEMESI BÜYÜK BIR SORUNDUR. BIZ BU SORUNLARIN BITMESINI BEKLERKEN DAHA BÜYÜK BIR SORUNLA KARŞI KARŞIYAYIZ. NEDIR BU SORUN MERSIN LIMANI. CUMHURBAŞKANININ 9. VE 10. KALKINMA PROGRAMINDA LIMANIN DOĞU MERSINE YANI KAZANLI-KARADUVAR TARAFINA YAPILACAĞINI DUYDUĞUMUZ ZAMAN ÇOK MUTLU OLDUK. ÇÜNKÜ BU KONTEYNER LIMANI AVRUPAYA DOĞU AKDENIZE ANTALYAYI HATAYI İSKENDERUNU ADANAYI BAĞLAYACAK LIMANDI VE BAĞIMSIZ IKINCI LIMANDI. 11.KALKINMA PLANINA BAKTIĞIMIZ ZAMAN ÇIKARILDI. NE EKLENDI PEKI 2007DE MIP ŞIRKETINE SATILAN LIMANIMIZIN ALANINA EKLENDI. BU ŞU ANLAMA GELMEKTEDIR MERSINDE ATATÜRK PARKININ ÖNÜNE 190 BIN METREKARE ALANA BETON DÖKÜLÜP DENIZ DOLDURULACAK ANLAMINA GELMEKTEDIR. YANI MERSININ TAŞ OCAKLARIYLA DAĞLARINI SANTRALLE DENIZINI YOK ETTINIZ. ŞIMDI ISE DENIZI DOLDURUYORSUNUZ dedi.

DÜNYADA BÖYLE SOYGUN YOK

2007de Mersin Limanının 755 milyon dolara satıldığını burayı alan şirketin de 10 yıl sonra limanının yüzde 40ını 869 milyon dolara yabancılara sattığını ifade eden CHPli Başarır DÜNYADA BÖYLE BIR SOYGUN YOK. AYNI LIMANA AYNI FIRMAYA IKINCI LIMANI EKLIYORUZ. NEDEN YAZIK DEĞIL MI MIP KIM NEDEN MEMLEKETIMIN LIMANI 3 PARAYA BU ŞIRKETE SATILDI BURADA TÜYÜ BITMEMIŞ YETIMIN HAKKI VAR MERSINLININ HAKKI VAR sözlerini dile getirdi.

BEN LIMANA KARŞI DEĞILIM BEN SOYGUNA KARŞIYIM

Bu sabah Mersin milletvekilleriyle Mersin Limanı ile ilgili basın açıklaması yaptıklarını belirten CHPli Başarır YENI ŞAFAK GAZETESI LIMANA DA KARŞILAR DIYE HABER YAPTI. BEN LIMANA KARŞI DEĞILIM BEN SOYGUNA KARŞIYIM. BEN YATIRIMA KARŞI DEĞILIM BEN ADALETSIZLIĞE KAYIRMACILIĞA KARŞIYIM dedi.

HALK EN DOĞRU KARARI VERECEKTIR

CHPli Ali Mahir Başarır sözlerine şöyle son verdi: BU LIMAN PROJESINI BÜYÜKŞEHIR BELEDIYEMIZE SORDUNUZ MU HALKA SORDUNUZ MU STKLARA SORDUNUZ MU

CEPLERINIZI DOLDURUYORSUNUZ. HEYBENIZI DOLDURUYORSUNUZ. YURTDIŞINDAKI BANKA KASALARINIZI DOLDURUYORSUNUZ. BARI DENIZI DOLDURMAYIN

MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESININ CUMHUR İTTIFAKI MECLIS ÜYELERI BU GERÇEĞI GÖRDÜ VE UTANIP MECLISI TERK ETTI. LIMAN SORUNUNU HALKA SORUN HALK EN DOĞRU KARARI VERECEKTIR.