Milli Savunma Bakanlığı, Tatvan’daki helikopter kazasında yaralanan bir askerin daha şehit olduğunu, şehit sayısının 10'a yükseldiğini açıkladı.

MSB'den açıklama
MSB yaptığı açıklamada, "Tatvan’da meydana gelen helikopter kazasında yaralanan 4 kahraman silah arkadaşımızdan biri daha hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Şehit sayımız 10’a yükselmiştir. Kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz." dedi.

Ne oldu?
Bingöl'den 13.55’te kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait Cougar tipi bir helikopter Bitlis Tatvan sınırlarında düştü. Helikopterde bulunan 9 askeri personel şehit olmuş, 4'ü ise yaralanmıştı. Yaralı askerin hayatını kaybetmesiyle şehit sayısı 10'a yükseldi.

Bitlis Tatvan kırsalındaki helikopter kazasında şehit olan asker sayısı 10'a yükseldi, 3 asker de yaralandı. Şehit olan askerler arasında 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş da var. Düşen askeri helikopter Cougar tipi Fransız - Alman ortak tasarımı... Cougar helikopterlerinin ülkemizde daha önce karıştığı 3 kazada 28 asker şehit olmuştu.