DOLAR DÜŞSE DE GÜBRE FİYATLARI NEDEN DÜŞMÜYOR

Adana Milletvekili İsmail Koncuk Ağustos 2020de dolar kuru 7.35 iken ÜRE GÜBRE FIYATI 1.80 TL idi ancak Ocak 2021 dolar kurunun Ağustos 2020 ile aynı olmasına rağmen ÜRE GÜBRENIN 3.025 TLden satıldığını bunun anlaşabilir gibi olmadığını Hükümetin ise bu duruma seyirci kaldığını dile getirdi.

DOLAR KURU YÜKSELIRKEN ARTAN GÜBRE FIYATLARI DOLAR KURU DÜŞTÜĞÜ ZAMAN NEDEN DÜŞMÜYOR

Koncuk Dolar kuru yükselirken artan gübre fiyatlarını dolar kuru düştüğü zaman kontrol altına alması için Bakanlık olarak hiçbir yaptırım uygulanmadığı gibi fiyatların kontrol altında tutulması çiftçinin korunması adına Ticaret Bakanlığı ile koordineli bir çalışma yapılarak fiyatlara müdahale de edilmiyor. Bu konuda ortak bir çalışmanın bu zamana kadar yapılmamasını da izaha muhtaçtır. dedi

Adana Milletvekili İsmail Koncuk Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir PAKDEMİRLİ tarafından cevaplandırılmasını talep ederek verdiği önergede gübre oluşan karteller tarafından istedikleri gibi fiyatlara satıldığında zor durumdaki çiftçi daha da mağdur edildiğine dikkat çekti. Bu konu ile ilgili Bakanlığınız tarafından fiyatların kontrol altına alınması ile ilgili oluşturulan herhangi eylem planının olup olmadığını sorarken gübre ve diğer girdiler için yeni destekleme planınız bulunmakta mıdır diyerek konunun takipçisi olacağını belirtti.

HALIT ERKILINÇ

Milletvekili Danışmanı

SN.İSMAIL KONCUK-ADANA MILLETVEKILI

TBMM Halkla İlişkiler Binası 1.Kat F 105

Tel:   0312 420 6565

Faks:0312 420 2156

Cep: 0533 590 5908