CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır yayınladığı mesajında" Bundan tam 99 yıl önce hilafete dayalı egemenlik anlayışı halkın egemenliği anlayışına dönüşmüştür. Bu dönüşümle birlikte tüm yurtta özgürlük, bağımsızlık, eşitlik kavramları dalga dalga yayılmıştır."dedi

Böylesine anlamlı bir günde Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının bizlere armağan ettiği Cumhuriyeti ilelebet korumak ve kollamak hepimizin en öncelikli görevidir.

Cumhuriyetimizi, kazanımlarını ve devrimlerini yok etmeye yönelik her söylem, davranış ve anlayış karşısında dimdik ayakta durduk ve durmaya da devam edeceğiz. Cumhuriyet, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi uçurumun kenarında kurulmuş, köklerini toplumun her kesiminden almış, insanını benimsemiş yıkılmaz bir kaledir. Cumhuriyet, toplum içerisindeki geleneksel ayrımlara son vererek her bir vatandaş için eşitlik sağlamıştır. Cumhuriyet, toplumumuzun öz bilincini oluşturan birçok kıymetli değerin bir araya gelerek oluşturduğu bir bütündür. Bu bütün her Türk vatandaşının bir parçasıdır. İşte tam bu nedenle cumhuriyetin önceliği ilerlemedir, cumhuriyetin önceliği yenilikçiliktir. Yenilikçiliğin, ilerlemenin hareket noktası da elbette ki bilimdir. Anayasamızda cumhuriyetin nitelikleri belirtilmiştir. Cumhuriyetin en önemli ve temel niteliklerinden olan laiklik, ülkemizdeki huzurun en önemli teminatlarından biridir. Bilim ve laik cumhuriyetin kapsamı ise tüm vatandaşlarımızın kendisidir. Tüm bu sebeplerle unutulmamalıdır ki cumhuriyet geleceğimizin de teminatıdır. İç ve dış baskılara rağmen Cumhuriyet ve cumhuriyetin devrimleri ilelebet ülkemizin yol göstericisi olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmete, minnetle, saygıyla anarken tüm vatandaşlarımızın da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.

Yaşasın Cumhuriyet!