Çalışmalar çerçevesinde merkezin yıllar sonra yeniden Tarsuslu sanatseverlere hizmet verecek düzeye getirilmesi için alanda güçlendirme çalışmalarına başlanırken, 75. Yıl Kültür Merkezi kısa sürede yeniden Tarsus’a kazandırılacak. Tarsus Belediyesi ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar bünyesinde alanın elektrik bağlantıları, dış cephe, iç cephe ve tüm çalışmaları gerçekleştirilirken, merkezin içinde sinema salonu, tiyatro salonu, bale salonu, kütüphane, sanat odaları ve idari bürolar bulunuyor.

Dönüşüm çalışmaları sonrası daha öncesinde müze olarak kullanılan kısım çocuk kütüphanesine dönüştürülürken, sergi salonu, kafe ve kütüphane olan kısım ise 7 gün 24 saat hizmet verecek olan bir kütüphaneye dönüştürülecek. Kültür merkezi çalışmaları, ihaleyi alan firma tarafından sürdürülürken Tarsus Belediyesi ise kontrol hizmetlerini gerçekleştirmeye devam ediyor.

“Eski günlerine kavuşturacağımız 75.Yıl Kültür Merkezi’nin çalışmaları tüm hızıyla sürüyor"

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan en kısa sürede bitirmek üzere çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini ifade ederek, “Her defasında üstünde durduğumuz ve yeniden eski günlerine kavuşturacağımız 75. Yıl Kültür Merkezi’nin çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Tamamlandığında atıl durumda olan merkezimiz sosyal donatı ile hizmete girecek” ifadelerini kullandı.