Peker'in videolarını izliyorum. Bir çok şey anlatıyor. Mafya dünyasısın makara sarması içinde kimi gerçeklerin altını çiziyor.
Bu güne kadar anlatımlardan çıkardığım sonuç:
1.Derin devlet diye bir şey yok. Devletin gücünü kullanarak, derin ilişki içinde çıkarlarına devleti kullanan kişiler var.
2. Bu kişiler devlette önemli mevkilere geliyor, özellikle terörü kullanarak; kişisel çıkar elde eden çetelere dönüşüyor.
3.Ticarî ilişkilerinin temelinde uyuşturucu var.
4. Çıkarlarına aykırı olan güçlü isimlere karşı, devletle dolaylı ilişki içindeki ülkücü ve milliyetçi kadroları kullanıyorlar.
5.Siyasi güç elde etmek için gerektiğinde geçmiş ilişkilerinin karanlık evresini yok ediyorlar. En yakın ilişkilerini dahi öldürebiliyorlar.
6. Kendisininde bu amaçla kullanıldığını, aynı dilden geldikleri serdengeçti vb. Uyarıyor. Dikkat edin. Bana bunu yaptılar. Sizide kullanarak bir tarafa atabilirler diyor.
7. Kürt iş adamlarının öldürülmesinin terörle bağlantısı olmadığını, kara para ve gayrı hukuki işlerle oluşan ilişkileri örtmek için yapıldığını
8. Uğur Mumcu başta olmak üzere öldürülen Atatürkçü aydınların, uyusturucu-terör-yabancı güç ilişkisini araştırdıkları için öldürüldüğünü.
9.Tansu Çiller döneminde, Mehmet Ağarın bu sistemin göbeğinde olduğunu,
10. İç işleri bakanı Soylu'yu yeniden kurulan bu sistemin içinde yer aldığını ve FETÖ ilişkilerini farklı boyutlarıyla anlattığını.
Siyasetin bir kanadı bu iddiaları yıllarca gündeme taşıdı. Ama her iddia araştırılmadan üstü kapatıldı.
Çünkü kilit noktada, bu sürecin kahramanları görev yapıyordu.
Sedat Peker, kendisininde açıkça ifade ettiği gibi devletin her kademesiyle ilişkisi olmuş. Olaylar hakkında bilgi edinmiş. İşleyiş ve uygulanış yöntemlerini öğrenmiş. Bu günde çatışma içinde olduğu kişilerin karanlık yüzlerini olaylarla anlatıyor.
Uğur Mumcu cinayeti çok önemli.
Açıklandığında geçmişin ve geleceğin tüm karanlığına aydınlık kazandıran süreç başlayacak.
Ve hiç bilinmeyen ilişkiler ve kişiler yıkılan derin ilişkilerin altında kalacak.
Sedat Peker'e neden şimdi sorusu şu an doğru istek olmaz.
Nedeni şu yada bu. Türkiye cumhuriyeti tarihinin karanlık dönemini aydınlatacak bilgi veriliyorsa, o bilgilerle Türkiyenin önünü açacak süreç başlayabilir.
Videoları izlemeye devam edelim. Sedat Peker neyi, ne için nasıl anlatıyor. Görelim!