Döviz hesaplarının Türk Lirası mevduata dönüşümün değişikliğine ilişkin Tebliğin Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla birlikte şirket ve kurumlarda döviz hesabını TL mevduata dönüştürebilecek. Bununla birlikte tüzel kişiler 6 ay veya 1 yıl vadeli TL mevduat hesabının açabileceği belirtildi. 

TEBLİĞ RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına dönüşümün esaslarında değişiklik yapılması ilişkin Tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, yurt içi yerleşik gerçek ve tüzel kişilerin döviz hesabını TL mevduata dönüştürebileceği açıklandı.  

Resmi Gazete’de yayımlanan Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına dönüşümün esaslarında değişiklik yapılması ilişkin tebliğ amacının yurt içi yerleşik gerçek ve tüzel kişilerin TL mevduatına katılmasında verilecek olan desteğe yönelik usul ve esasları düzenlemek olduğu ifade edildi. 

ŞİRKET VE KURUMLARDA YARARLANABİLECEK

Tebliğin Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla birlikte şirket ve kurumlarda döviz hesabını TL mevduata dönüştürebilecek. Tebliğ’in 3. maddesinin birinci fıkrasına eklenen bent ile Bankalar ve Merkez Bankası’nın belirlediği mali kuruluşların geçerli olacak olan uygulamadan yararlanamayacağı belirtildi. Tebliğe göre, tüzel kişiler TL mevduat hesabını 6 ay veya 1 yıl süreli açabileceği bildirildi. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı tarafından yürütülen tebliğe göre, Dolar, Euro ve sterlin cinsindeki döviz hesaplarının TL mevduata hesabına dönüştürebilecek. Merkez Bankası tarafından yurt içi yerleşik gerçek kişiler, 3 ay, 6 ay veya 1 yıl süreli vadeli Türk Lirası mevduat hesabı açabilecek.  Yurt içi yerleşik tüzel kişiler ise de 6 ay veya 1 yıl vadeli TL mevduat veya katılma hesabının açılacağı ifade edildi.