Türkiye’nin önemli sivil toplum örgütlerinden Parlamenterler Derneği, “Türk Milletine ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne güveniyoruz. Son zamanlarda döviz kurları üzerinden Ülkemizin kalkınma ve refahını hedef alarak istikrarı bozucu iç ve dış ‘saldırıları’ telin ettiğimizi ve bu saldırıların TÜRKİYE’nin yürüyüş ve yükselişini durduramayacağını belirtmek isteriz.” mesajı verdi.

Kur saldırılarından en fazla Tüsiad faydalanıyor

Parlamenterler Derneği Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Türkiye’nin zenginler kulubü olarak bilinen ve manüpülatif kur saldırılarından en fazla faydalanan TÜSİAD’ın Hükümetimize yönelik açıklamalarını esefle karşılıyor ve kınıyoruz. Tüsiad, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bir sivil toplum kuruluşudur. Bu yüzden her daim Türk Milletinin ve Türk Devletinin çıkarlarına hizmet etmeli ve her zaman devletinin yanında olmalıdır.”

Tüsiad’ın çağrısı muğlak ve sinsi

“Tüsiad’ın açıklamasındaki ‘Genel kabul görmüş iktisat bilimi kurallarına hızla dönülmeli’ gibi muğlak, muğlak olmaktan öte sinsi çağrısı aslında ‘Türkiye büyümesin, istikrar sürmesin, rantiye üretmeden kazansın, faiz lobisi sefa sürmeye devam etsin’ demektir. Bu hezeyan hiçbir şekilde kabul edilemez. Nitekim Sayın Cumhurbaşkanı ve MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli bu haksız ve hadsiz sözde ‘çağrıya’  en yüksek perdeden gerekli cevabı vermişlerdir.”

Tüsiad yatırımı ve üretimi desteklemeli

“Geçmiş sicili hayli kötü olan Tüsiad, kur manipülasyonlarından medet umacağına, üretmeden paradan para kazanmayı sürdürmek isteyen faiz lobisinin üssü gibi hareket edeceğine yatırım ve üretimle büyümeyi desteklemelidir. Türk Milleti, devletinin yanındadır ve bu konuda Hükümete güvenmektedir. Nitekim diğer işveren temsilcisi MÜSİAD sağduyulu bir açıklamayla uygulanan ekonomik politikalara desteğini ifade etmiştir. Kendilerine teşekkür ediyoruz.”

PKK’dan sonra FETÖ sahneye sürüldü

“Türkiye sürekli olarak çeşitli kötülüklerle çökertilmeye çalışılmaktadır. Bölücü terör belası PKK başarılı olamayınca, sahneye işbirlikçi ve hain FETÖ terör örgütü sürülmüş, bundan da netice alınamayınca Türkiye’nin ekonomik olarak istikrarsızlaştırılması seçeneği masaya sürülmüştür. Türk Milleti, Devletine inanmakta ve güvenmektedir. Her daim olduğu gibi bu saldırıları da bedeli ne olursa olsun püskürtecektir.”

 

Panik ve provokasyonlara karşı uyanık olunmalı

“Parlamenterler Derneği olarak Aziz Milletimizin, kur üzerinden oluşturulmak istenilen panik ve provokasyonlara karşı uyanık olacağına inanıyoruz. Bu gerçekler ışığında İpi Türkiye ve Türk düşmanlarının elindeki kuklalara itibar etmemelerini de, hassaten istirham ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

--