CUMHURİYET BİR GÜNDE KURULMADI

Büyük bir onur, gurur ve geleceğe güvenle bakarak 98 yılını kutladığımız Cumhuriyet, bir gün önce kararlaştırılıp ertesi gün ilan edilen bir yönetim şekli değildir diyen İlçe Başkanı Atay şu ifadelere yer verdi. “Cumhuriyet birinci hecesi 1915 Çanakkale’de, ikinci hecesi 4 Eylül 1919 Sivas'ta üçüncü hecesi 23 Nisan 1920 Ankara’da, dördüncü hecesi 9 Eylül 1922 İzmir'de yazılmış 29 Ekim 1923’te feodal devletten ulus devlete, teokratik yönetimden Laik Cumhuriyete geçişin temelleri atılmış. Parçalanmış bir imparatorluğun yıkıntıları arasından devrimci bir dönüşümle saltanat ve hilafet kaldırılarak egemenlik kayıtsız koşulsuz ulusa devredilerek kurulmuştur” ifadelerini kullandı.

 SÜRECİ KAYGIYLA İZLİYORUZ

Bin bir cefa ve yokluk içinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ni tek adamın keyfiyetine terk edemeyiz diyen Atay, mesajında şu ifadelere yerdi: “Bugün mevcut iktidar ülkemizde yaşanan ekonomik, siyasi ve sosyal sorunları çözememekle birlikte ekonomik krizin artarak devam ettiği karanlık bir süreçten geçiyoruz. Döviz ve altında yaşanan yüksek artış neticesinde gıdadan, akaryakıta, elektrikten doğalgaza kısaca iğneden ipliğe her şeye zam geldi. Asgari ücret, cumhuriyet tarihinde ilk defa açlık sınırının altında kaldı. Ülke çok kötü yönetiliyor ve maalesef kötü yönetimde kimse sorumluluk almıyor ya da alamıyor. Tek adam sistemi ülkeyi felakete götürüyor. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler bu durumu kaygıyla izliyoruz. Ülke daha da kötüye gitmeden bir an önce sandığı halkın önüne koymaları gerektiğini düşünüyoruz” dedi

ŞÜKRAN VE MİNNETLE ANIYORUZ

Bu duygu ve düşüncelerle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda, başta cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah ve mücadele arkadaşlarını bir kez daha şükran ve minnetle anıyor, şehitlerimize rahmet, gazilerimize sağlık diliyorum. Tüm halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.