BTK, mobil iletişim kapsamında tavan fiyatları belirlerdi. 1 Ekim itibariyle yürürlüğe giren ‘’Mobil Elektronik Haberleşme Hizmetleri Azami Ücret Tarifesi’’ kapsamında yapılan mobil iletişim tavan fiyatlarını BTK açıkladı. Operatörlerden Turkcell ve Vodafone, BTK’nın belirlediği ücret tarifesini aşamayacak.

Mevcut operatörler tarifede yapılan değişiklikleri 7 gün önceden BTK’ya bildirmek zorunda olacak. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK),hazırlanan ‘’Mobil Elektronik Haberleşme Hizmetleri Azami Ücret Tarifesi’’ kapsamında Vodafone ve Turkcell'e tavan fiyat kotası getirdi. Fiyat sınırlaması dahilinde sabit ve mobil hatlara yapılan yurtiçi aramaların dakikası 87,53 kuruş, yurtdışına yapılan aramaların dakikası ise 8 lira 70 kuruş olarak açıklandı. Yürürlüğe giren tavan fiyat uygulamasından Türk Telekom operatörleri sorumlu tutulmayacak. Türk Telekom, Danıştay’a açtığı dava sonucu yeni yürürlüğe giren bu uygulamadan muaf tutulacak. Türk Telekom dışındaki diğer operatörler yeni uygulama kapsamında mesajlaşma ve açma-kapama gibi ücretlerde üst sınıra uyacak.

1 EKİM'DE YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK),mobil haberleşme hizmetlerinin serbest, adil ve sürdürülebilir olması ve tüketicilerin haklarının korunması için 2018 yılında uygulamaya soktuğu mobil iletişimde tavan ücret tarifesinde yeni dönemin tavan fiyatlarını açıkladı. Bu yeni uygulama kapsamında belirlenen yeni dönem tavan fiyatları; yurtiçi mobil şebeke aramalarının dakikası 87,53 kuruş, hat devir ücreti 16,58 TL, yurtdışı aramalarının dakikası 8,70 TL, numara değişikliği ücreti 37,82 TL, isim ve unvan değişikliği ücreti ise 11,33 TL olarak belirlendi. Operatörlerde açma kapama ücretinin tavan fiyatı 38,58 TL olarak açıklanırken, yurtiçi kısa mesaj ücreti 62,91 kuruş, yurtdışı kısa mesaj ücreti ise 1,54 TL olarak belirlendi. Bilinmeyen numaraların ücreti ise dakikası 2,46 TL oldu. Operatörler ayrıca alınan karar ile mobil şebeklerde yapacakları tarife değişikliklerini yürürlüğe girmeden en az 7 gün önce bildirmek zorunda.