Gelen son dakika haberlerine göre faturaya attığınız imza senet kağıdı olabilir. Senetle binlerce liralık vurgun yapan bir çete nedeniyle onlarca mağdur İstanbul Adliyesi'ne giderek suç duyurusunda bulunuyor. Dolandırıcıların ise kargocu kılığına girdikleri bilgisine ulaşıldı.

FATURA ZANNEDİP SENETE İMZA ATIYORLAR

Takvim'de yer alan habere göre Fatura altına senet yerleştiren dolandırıcılar, binlerce liralık vurgun yapıyor. Mağdurlar ise evlerine gelen hacizle dolandırıldıklarını anlıyorlar. Çete önce Karaköy, Kapalıçarşı, Laleli gibi İstanbul ticaretinin kalbi olan noktalardaki varlık sahibi esnafları tespit edip, gözüne kestiriyor. Sonra hackerlar yoluyla mağdurların banka hesaplarını inceliyor. Ardından malvarlığı olanların kargolarını takip ediyor. Dükkâna evrak teslimi için giden kurye, imza alınacak faturanın altına geçirgen kâğıt ve onun altına da senet yerleştiriyor. Fatura için imza attığını sanan kişi aslında binlerce liralık senedi de imzalamış oluyor. Dolandırılan mağdurlar ise bu durumu ancak aylar sonra evlerine haciz geldiğinde anlayabiliyor.

DOLANDIRICILAR KARGOCU KILIĞINA GİREREK İNSANLARI KANDIRIYOR

Son dönemde dolandırılma vakaları oldukça artmış durumda. Dolandırılan vatandaşlar şikâyette bulunuyor. Bu tür şikâyetlerde yaşanan artış nedeniyle İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün konuyu ele aldığı ve yakından takip ettiği öğrenildi. Senetle binlerce liralık vurgun yapan bir çete nedeniyle onlarca mağdur İstanbul Adliyesi'ne giderek suç duyurusunda bulunuyor. Dolandırıcıların ise kargocu kılığına girdikleri bilgisine ulaşıldı.

TİCARİ HAYATI BOZULAN BİRÇOK MAĞDUR VAR

Akademisyen ve hukukçu Mustafa Zafer ise konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Zafer açıklamasında ‘Vatandaşların daha önce hayatlarında hiç tanımadıkları kimselere borçlu gibi gösterilmesi yeni nesil bir dolandırıcılık olarak karşımıza çıkıyor. Mağdurların kendi isimlerine düzenlenmiş senetlerden haberdar olduktan sonra duruma itiraz etmeleri ve süreci kendi lehlerine çevirmeleri zaman alıyor. Hiç kimseye borcu olmayan bir vatandaş, sadece imzasının bir dolandırıcılık işlemine konu edilmesi sebebiyle borçlu hale gelebiliyor. Bu sebeple ticari hayatı bozulan birçok mağdur var. Konuyu emniyet yetkililer de takibe aldı. Bu gibi mağduriyetler ile karşı karşıya kalan vatandaşların durumu derhal polise ve adli mercilere bildirmeleri, bir avukattan da yardım talep etmelerini öneririm’ ifadelerine yer verdi.