YÜREĞİR BELEDİYESİ’NDEN YANGINDA ZARAR

GÖREN VATANDAŞLARA DESTEK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Adana İl Başkanı Mehmet Ay ile Kozan’da yangından etkilenen vatandaşları köylerinde ziyaret eden Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir devletin tüm imkânlarıyla yangından etkilenen vatandaşların yanında olmaya devam ettiklerini belirtti. Yüreğir Arama Kurtarma (YAKUT) ekibinin yangın esnasında hayatlarını kurtardığı Mesude ve Nesibe teyzeleri de köylerinde ziyaret eden Başkan Kocaispir geçmiş olsun dileklerini iletti.

Yangının başladığı ilk saatten itibaren iş makineleri, kurtarma ekipleri ile sahada mücadele eden Yüreğir Belediyesi ekipleri, yangından etkilenen vatandaşları evlerinde ziyaret edip gıda dağıtımı, hijyen paketi, bebek malzemesi ve çocuklara oyuncak dağıtıyorlar.

Yangından etkilenen vatandaşların yaralarının sarılması ve normal hayatlarına dönmesi için hükümetin olağanüstü çaba gösterdiğini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir ‘Tüm bakanlarımız milletvekillerimiz ve devletimizin bütün kurumları ile yangından etkilenen vatandaşlarımızın yaralarının sarılması için maddi manevi sahalardayız. Birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde bu günleri atlatacağız. Bütün vatandaşlarımıza tekrar geçmiş olsun.’ diyerek bölgede yangından etkilenen vatandaşlara destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

YAKUT HAYATLARINI KURTARDI

Yangının en şiddetli olduğu günlerde Kızlarsekisi köyünde YAKUT ekipleri tarafından hayatları kurtarılan Mesude Yücel ve Nesibe Öndeş teyzeyi de YAKUT ekipleri ile köylerinde ziyaret eden Başkan Kocaispir geçmiş olsun dileklerini iletti. Başkan Kocaispir’e ve YAKUT ekiplerine teşekkür eden anne ile kızı ‘Gece yarısı yangın her tarafımızı sarmıştı. Göz gözü görmüyordu. Ne yapacağımızı şaşırmıştık. Bizleri yangının içerisinden alıp çıkardılar. Hayatımızı kurtardılar. Artık bunlar da bizim oğullarımız. Çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun hepsinden ‘ dediler.