MHP Adana İl Başkan Yardımcısı ve Adanalı İş İnsanı Ahmet Kurtgöz, 3 Mayıs Milliyetçiler Günü münasebetiyle yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"1944 şartlarını göz önüne getirdiğimizde, bir yanda ülkemizi ve tüm dünyayı tehdit eden yayılmacı ve zalim komünist anlayışa, diğer yanda da her türlü farklı sesi susturmayı kendine şiar edinmiş bir iktidarın anti-demokrat tutumuna rastlamaktayız. İşte böyle bir dönemde; ömrünü milletine ve inandığı değerlere adamış büyük dava adamı Hüseyin Nihal Atsız ve diğer Türk milliyetçisi mütefekkirler, ülkemizin karşı karşıya bulunduğu tehlikelere dikkat çekmiş, devlet yöneticilerine ve necip milletimize tarihi uyarılarda bulunmuşlar, karşılığında ise fütursuzca yargılanmışlardır.

Türk milliyetçileri milletinin menfaatlerini ve soydaşlarının bağımsızlığını savundukları için büyük eziyetler çekmiş Türk milliyetçisi olmanın bedelini işkencelerle ödemişlerdir. Ancak baskılar milliyetçilerin inançlarını ve sevdalarını azaltmamış aksine daha da güçlendirmiştir. Ancak bugün de görüldüğü üzere Türk milliyetçilerine karşı var olan düşmanlığın azaldığını söylemek oldukça güçtür ve yine bugün de, Türk milletinin birliğinden ve vatanın bütünlüğünden rahatsız olan ihanet odaklarının karşısındaki yegâne güç Türk milliyetçileridir. Bu nedenle Türk milliyetçiliği ve milliyetçiler bugün de hedef tahtasındadır. Bu vesile ile bir kez daha, Türk milliyetçiliğinin simgeleri olan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ismini sayamadığımız daha birçok Türk milliyetçisini rahmet, minnet ve şükranla anıyor, aziz milletimizin ve Türk milliyetçilerinin bu tarihi gününü kutluyoruz.”