CHPLİ ALİ MAHİR BAŞARIR: ÇAYINI İÇ KAHVENİ İÇ ANKARAYA DÖN SAYIN BAKAN

Mersinin sembolü olan Atatürk Parkının konteynır limanının genişletilmesi kapsamında önünün betonla doldurulacak olmasına tepkiler devam ediyor.

Bugün Mersin Atatürk Parkı önünde CHP Mersin Milletvekilleri Ali Mahir Başarır Cengiz Gökçel Alpay Antmen CHP İl Başkanı Adil Aktay DİSK üyeleri ve çevreci sivil toplum örgütleriyle birlikte yapılacak olan konteynır limanı için protesto eylemi yapıldı.

MERSINDEN ELINI ÇEK

Halk ile birlikte gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan CHPli Başarır TBMM GENEL KURULUNDA BELIRTTIĞIM GIBI BEN YATIRIMA LIMANA KARŞI DEĞILIM. BEN TALANA VE SOYGUNA KARŞIYIM. MERSINLE ILGILI BIR TASARRUF OLACAKSA MERSINLIYE SORUN. BIR FIRMAYI ZENGINLEŞTIRMEK IÇIN DENIZIMIZI DOLDURMAYIN. BIZ MERSININ TALAN EDILMESINE DOĞASININ ÇEVRESININ KATLEDILMESINE KARŞIYIZ. BURADAN CUMHURBAŞKANINA BIR KEZ DAHA SESLENIYORUM: MERSINDEN ELINI ÇEK BIZ MERSINI BETON OLARAK GÖRMEK ISTEMIYORUZ. BENIM BABAM BURADA DENIZE GIRDI. BEN BURADA DENIZE GIRDIM. ÇOCUKLARIMIN VE TORUNLARIMIN DA BURADA DENIZE GIRMESINI BURADA BÜYÜMESINI ISTIYORUM. EĞER KI BU KIRLI ADIMLARA DEVAM EDILIRSE TÜM MERSIN OLARAK GEREKIRSE 365 GÜN BU PARKTA YATACAĞIZ. GEREKIRSE TÜM MERSIN OLARAK DOZERLERIN GREYDERLERIN ÖNÜNE YATACAĞIZ. BURADAN SAYIN BAKANA DA BIR ŞEY SÖYLEYEYIM: ÇAYINI IÇ KAHVENI IÇ ANKARAYA DÖN SAYIN BAKAN dedi.

CHP Milletvekilleri ve halkın yürüyüş yapmasını engellemek isteyen güvenlik güçleriyle konuşan CHPli Ali Mahir Başarır YÜRÜYÜŞÜMÜZE DEVAM EDECEĞIZ diyerek tepki gösterdi ve topluca protesto yürüyüşüne devam edildi.