İLLER ARASINDA YER DEĞİŞİKLİĞİ HAKKI VERİLMELİ

Adana Milletvekili İsmail Koncuk 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede değişiklik yapılmasına dair Kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunduğu belirtti.

Bu bağlamda verdiğim Kanun teklifinin yasalaşması halinde 27/6/1989 tarihli ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 23 üncü maddesinin beşinci fıkrasının birinci cümlesi değiştirilerek sürekli işçi kadrolarına geçirilenler için birinci fıkrada öngörülen şartları taşıdıkları sürece çalıştırılacakları teşkilat ve birim açısından 4857 sayılı Kanuna tabi diğer işçilerle aynı haklarla ILLER ARASINDA YER DEĞIŞIKLIĞININ önü açılacaktır. dedi.

Koncukun verdiği Kanun Teklifinin gerekçesini incelediğimizde Kanun hükmündeki kararnamede sürekli işçi kadrolarına geçirilenler öngörülen şartları taşıdıkları sürece ve çalıştırıldıkları teşkilat ve birimde GEÇIŞ IŞLEMI YAPILMADAN ÖNCEKI IHALE SÖZLEŞMESI KAPSAMINDAKI HIZMETLERI YÜRÜTMEK ÜZERE ISTIHDAM EDILDIKLERI için söz konusu hüküm kapsamında sürekli işçi kadrolarına geçirilenler ÇALIŞTIRILDIKLARI TEŞKILAT VE BIRIMDE GEÇIŞ IŞLEMI YAPILMADAN ÖNCEKI IHALE KAPSAMINDAKI HIZMETLERI YÜRÜTMEK ÜZERE ISTIHDAM EDILIYOR. bu çerçevede şu an ki mevzuata göre ILLER ARASINDA YER DEĞIŞIKLIĞI talepleri dikkate alınmıyor.

Özetlemek gerekirse 27/6/1989 tarihli ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 23 üncü maddesinin beşinci fıkrasının birinci cümlesi değiştirilerek SÜREKLI IŞÇI KADROLARINA GEÇIRILENLER BIRINCI FIKRADA ÖNGÖRÜLEN ŞARTLARI TAŞIDIKLARI SÜRECE ÇALIŞTIRILACAKLARI TEŞKILAT VE BIRIM AÇISINDAN 4857 SAYILI KANUNA TABI DIĞER IŞÇILERLE AYNI HAKLARLA ISTIHDAM EDILMELERI ve çalışanlar arasındaki mağduriyetin ortadan kaldırılması amaçlandığını belirtiyor.

Adana Milletvekili Koncuk sürekli işçi kadrolarına geçirilenler öngörülen şartları taşıdıkları sürece çalıştırılacakları teşkilat ve birim açısından 4857 sayılı Kanuna tabi diğer işçilerle aynı haklarla ivedilikle istihdam edilmesi ve gerekli düzenlemenin biran önce hayata geçmesi gerektiğine vurgu yaparak sözlerine son verdi.