Cumhuriyet Halk Partisi CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi Çukurova Gazeteciler Cemiyeti ÇGC Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemiri ziyaret etti. Cafer Esendemir ÇGC Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen kabülde basın sektörünün içerisinde bulunduğu durum ve gazetecilerin yaşadıkları sorunlar hakkında CHP İl Başkanı Çelebi İl Başkan Yardımcıları Halit Atik Kemal Toros Necat Altınok Yaşar Nuri Şimşek Cahit İncefikir İl Sekreteri Samet Güdük ve İl Yönetimine bilgi verdi.

Pandemi koşulları dolayısıyla medya çalışanlarının büyük sıkıntılarla karşı karşıya olduklarını basın ve yayın sektörünün ekonomik açıdan gittikçe daha da dayanılmaz koşullara sürüklendiğini vurgulayan Esendemir Bu güç koşullar karşısında ayakta kalma mücadelesi veren basın sektörünün desteklenmesi gerekmektedir. Bu zorlu süreçte işsiz gazeteci sayısı da artmış ekonomik sıkıntıların boyutları daha da genişlemiştir şeklinde konuştu.

Basın dördüncü kuvvet olma özelliğine kavuşmalıdır diyen Esendemir şöyle devam etti:

Demokrasilerde basının 4.kuvvet olma özelliğine kavuşması için öncelikle örgütlenme önündeki engeller ve sıkıntılar çözüme kavuşturulmalıdır. Sektör çalışanları sendikalarda ve mesleki örgütlerde biraraya gelerek güçbirliği oluşturmalıdır. Bu aynı zamanda ülke yönetiminin ve siyasi partilerle sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle gerçekleşebilir. Toplumun tüm kesimlerinin doğru habere ulaşabilmesi ve kamuoyunun aydınlatılması noktasında özgür basına ihtiyaç var. Son dönemlerde gazetecilere yönelik baskı şiddet ve sindirme çabalarının artmasından endişe duymaktayız. Unutulmamalıdır ki basın özgürlüğünden doğan sorunların giderilme yolu yine basın özgürlüğünden geçer. Baskı şiddet ve sindirme çabaları objektif ve tarafsız yayın yapan yol gösteren toplumu aydınlatan meslektaşlarımızı bu yoldan geri çeviremeyecektir. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti olarak bu yöndeki girişimleri şiddetle kınıyoruz ve kınamaya da devam edeceğiz.

Pandemi koşullarında gazetecilerin de sahada görevini sürdürürken sağlıklarını tehlikeye atan meslek grupları arasında ilk sıralarda yeraldıklarını ifade eden Esendemir gazetecilerin aşılamada öncelikli gruplar arasında olması gerektiğine dikkat çekti.

CHP İl Başkanı Mehmet Çelebi basın kuruluşlarının yaşadıkları sorunların farkında olduklarını çözümü noktasında da parti olarak ellerinden gelen desteği vermeye çalıştıklarını ifade ederek Özgür basın kamuoyunun sesidir. Toplumla yöneticiler arasında köprü görevi gören bilgi akışı sağlayan ve yapıcı eleştirilerde bulunan gazetecilerin sayısının artması demokrasimizin gelişmesi açısından da önemlidir. Basına yönelik şiddeti asla kabul etmiyoruz. Bu tür zihniyeti kınıyoruz dedi.

Ziyarette ÇGC Başkan Yardımcısı Yasemin Atasoy Genel Sekreter Sefa Saygıdeğer Yönetim Kurulu üyeleri Vahap Ünkat Mustafa Akköse Mutlu Mete ve Hüseyin Arat da yeraldı.