AKP ile ittifak tartışmalarının ardından açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Bizim şu anda bir numaralı meselemiz Türkiye’de kutuplaşmanın önlenmesi ve bugünkü başkanlık sisteminin değişmesidir. İktidar zihniyet reformu yapmalı" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan beraberindeki heyetle Saadet Partisi Genel Merkezi'ne gelerek Temel Karamollaoğlu ile bir araya geldi.

İkili basına kapalı görüşmenin ardından düzenledikleri basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İttifak tartışmalarına cevap veren Karamolloğlu, "İttifakla koaliasyonu birbirinden ayırmak gerek. Bizim şu anda bir numaralı meselemiz Türkiye’de kutuplaşmanın önlenmesi ve bugünkü başkanlık sisteminin değişmesidir. Adalete müdahale ederseniz adalet yerine gelmez. Tavır değişikliğine ihtiyaç var. ‘Anayasa’ya ben uymuyorum’ diyen hâkimi terfi ettirirseniz hangi değişikliği yapacaksınız. Reformu kendilerinde, zihniyetlerinde yapacaklar. Ekonomi perişan. İktidar problemleri görmemekte ısrarcı. Partizanlıktan bu ülkedeki bürokratlar kurtulmalı." ifadelerini kullandı.

HDP binasından terörist başı bebek katili Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarının çıkmasını da değerlendiren Karamollaoğlu, "HDP’nin bir ilçe teşkilatında Öcalan’ın fotoğraflarının bulunmasını ben garipsedim de geçmişte Cumhurbaşkanı’nın bu konudaki yaklaşımıyla nasıl bağdaştırılacak merak ediyorum. Öcalan’ı da kardeşlerini de öne çıkarmaktan çekinmediler. Kim kimi örnek aldı bilmiyorum." sözleriyle sözde çözüm sürecine de göndermede bulundu.


"ESNAFIMIZ YAKIN TARİHİN EN ZOR DÖNEMİNİ YAŞIYOR"

DEVA Partisi lideri Ali Babacan ise "Saadet Partisi önemli gelenekleri olan bir siyasi parti. Yakın temas içinde olmamız önümdeki dönemde önem taşıyacak. Türkiye’de problemler her alanda büyüyor, içeride bugünkü yönetimin artık ülkenin problemlerine çözüm üretemediği bir tablo görüyoruz." şeklinde konuştu.

"Siyasal şiddetin tekrar günlük literatüre girdiği bir dönemi yaşıyoruz." diyen Babacan sözlerine şöyle devam etti:

"Bu sayın Erdoğan’ın Türkiye’nin gerçeklerinden uzaklaşmış olduğunun ilk göstergesi değil. ‘Kapanan iş yeri yok’ diyor. 41 ilde çarşı pazar dolaştım, esnafımız yakın tarihin en zor dönemini yaşıyor.  Yüksek borçları var, kamusal yükleri faiz yüküyle öteleniyor. Türkiye pandemiye ekonomisi çok zayıf bir ülke olarak girdiği için böyle bir imkânı olmadı."