Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr.Ergül Halisçelik'in Adana İl koordinasyon kurulu toplantısında  yaptığı konuşmasının tam metni

Uluslararası, Ulusal ve Yerel Kaynaklarımızı ve Yatırımlarımızı koordinasyon ve işbirliği içerisinde şehrimizin önceliklerine uygun şekilde her zamankinden daha ekonomik, daha verimli ve daha etkin sonuçlar doğuracak şekilde kullanma zaruretimiz var.
Güzel Adana’mızda gerek merkezi hükümetimizin desteği gerekse diğer kamu ve kuruluşlarımızın desteği ile Adana’mızın ekonomisine yüksek katma değer yaratacak; üretim, istihdam oranlarını artırmak ve ihracat değerlerini yükseltmek için de kamu-özel sektör işbirliği de bu süreçte çok daha önemli hale geldi.
Gerek küresel krizden gerekse ülkemizin iç dinamiklerinden kaynaklı kırılganlıklar, oynaklıklar, belirsizlik ve risklerin arttığı tahmin yapmanın zor olduğu bir süreçte bütçe tahminlerimizi bir senaryo analizi çerçevesinde yaptık. En iyi senaryonun gerçekleşmesini umarak; ancak en kötüsüne de hazırlıklı olarak faaliyetlerimizi sürdürmemiz gerekiyor.
Tahminlerle gerçekleşmeler arasında sapmaların yüksek olacağını tahmin ettiğimiz Yeni Mali yılda; Adana Büyükşehir Belediyesi 2021 Yılı Gider Bütçemiz ₺2.510.000.000,00- olarak planladık. Yatırımlar için ayrılan miktar ₺650.000.000,00-dur. Bütçede yatırımlar için ayrılan pay, genel bütçenin %25’ni oluşturmaktadır.
Büyükşehir Belediyemizin 2020 IV. Çeyrek sonu itibariyle proje döngüsünün farklı aşamalarında toplam 36 adet projesi bulunmaktadır. Bu projelerden 21 tanesi devam etmekte olup, 2 âdeti tasfiye aşamasında, 1 projemizin ise yer teslimi yapılmıştır.
2020 IV. Çeyrekte; Rapor Döneminde (Ekim-Kasım-Aralık) 12 projemiz tamamlanmıştır. 2020 yılı içerisinde daha önceki dönemlere ait 15 adet proje bitirilmiştir. Tamamlanan Projeler dışındaki 21 projemizin sözleşme beledi yaklaşık 887 Milyon TL olup; bu projeler için yapılan harcama tutarı ise yaklaşık 295 milyon TL ve nakdi gerçekleşme oranı ise %33,25 dir.
4. Rapor Döneminde Tamamlanan (Ekim-Kasım-Aralık) 12 proje için ise 44 milyon TL harcanmış olup, bu projelerin sözleşme bedeli ise 48 milyon TL’dir. Yine 2020 yılı içerinde, daha önceki dönemlere ait tamamlana 15 adet iş kalemi için 73 milyon TL harcanmış olup, bu projelerin sözleşme bedeli ise 73 milyon’dur.
2020 mali yılını iyisiyle kötüsüyle kapattık. Umarın hem ekonomik hem de sağlık açısından en kötüsünü geride bırakmışızdır ve 2021 mali yılı hepimiz için daha sağlıklı, mutlu ve umutlu bir yıl olur...