Ligdeki çıkışını kupada da sürdüren Fenerbahçe rakibini 1-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Sarı-lacivertlilere turu getiren golü Mbwana Samatta kaydetti.

Ziraat Türkiye Kupası'nda heyecan devam ediyor. Son 16 turu maçında Fenerbahçe ile Kasımpaşa kozlarını paylaştı. Kadıköy Ülker Stadyumu'nda oynanan zorlu karşılaşmayı 1-0 kazanan sarı-lacivertliler çeyrek finale yükseldi. Kanarya'ya galibiyeti getiren golü 51. dakikada Mbwana Samatta kaydetti.

GOL | Fenerbahçe 1-0 Kasımpaşa

MERT HAKAN 90'DA KIZARDI!
Fenerbahçe'de Mert Hakan 90. dakikada Aytaç Kara ile girdiği hava topu mücadelesinin ardından yere düştü. 26 yaşındaki futbolcu, yerdeyken rakibine yaptığı müdahale sonrası direkt olarak kırmızı kart gördü.

HARUN TEKİN BU SEZON İLK KEZ
Fenerbahçe'de kaleci Harun Tekin, bu sezon ilk kez resmi bir maçta görev aldı. Sarı-lacivertli ekibin 15 Kasım tarihinde Fatih Karagümrük ile oynadığı hazırlık maçında görev alan ve elmacık kemiği kırılan Harun Tekin, bu sezon ilk kez bir resmi maçta sahaya çıktı. Sakatlığı sonrasında ameliyat olan ve kupada oynanan Sivas Belediyespor ile Karacabey Belediyespor maçlarını kaçıran Harun, Kasımpaşa maçında kalede yer aldı.

LEMOS 47 GÜN SONRA 11'DE
Sarı-lacivertli ekipte Uruguaylı futbolcu Lemos, 47 gün sonra Kasımpaşa maçı ile ilk 11'de yer aldı. En son ligde 29 Kasım tarihinde oynanan Beşiktaş maçında görev alan ve sakatlık yaşayan Lemos, uzun bir süre sahadan uzak kalmıştı. Beşiktaş maçının ardından 4 karşılaşmada forma giyemeyen Uruguaylı stoper, 3 maçta ise yedekler arasında şans bekledi. Lemos, Kasımpaşa maçında ise 47 gün sonra ilk 11'de sahadaki yerini aldı.

İSMAİL YÜKSEK KADRODA YER ALDI
Sezon başında Balıkesirspor'a kiralanan İsmail Yüksektepe, teknik ekibin talebi doğrultusunda takıma dahil oldu. Takımla birlikte idmanlara çıkan İsmail Yüksek, ZTK'daki Kasımpaşa maçında yedekler arasında yer aldı.