Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde açtığı kurslarla istihdama katkı sağlamaya ve vatandaşlara yeni iş olanakları sunmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesinin istihdam oluşturan Mercek Mesleki Eğitim kursları; vatandaşların hem mesleki beceri kazanmalarına hem de iş hayatına atılmalarına olanak sunuyor. Tırmıl Mercek Meslek Edindirme ve Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen ‘Mobilya İmalatı ve Montaj Eğitimi’ sayesinde kursiyerler hem teorik hem de uygulamalı eğitim alarak iş hayatına kolaylıkla atılıyor. Uzman eğitmen eşliğinde mobilya imalatı ve montaj öğrenen kursiyerler, eğitim sonunda alacakları Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifika sayesinde, iş hayatına bir adım önde başlayacak.

“Kursiyerler tasarım, el işçiliği, imalat ve montaj üzerine eğitim alıyor”

Mercek Mesleki Eğitim Merkezi Koordinatörü Gül Kadem Maya, kurs kapsamında kursiyerlere önce teorik, ardından da uygulamalı eğitim verildiğini belirterek, “Yaklaşık 2,5 ay süren bu kursta hem tasarım, hem el işçiliği hem de imalat ve montaj üzerine eğitim veriliyor” dedi. Kursa özellikle kadınların yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Maya, “Eskiden erkek mesleği olarak bilinen mobilya imalat ve montajına, artık kadınlar da ilgi duyuyor. Çünkü kadının emeği, kadının el yeteneği, kadının azmi, daha hızlı ve düzenli olmasından dolayı, sektör de bu anlamda kadın çalışan istiyor” ifadelerine yer verdi.

“İlk kursumuzu açmamıza rağmen devamlılık çok güzel gidiyor”

Katılımın yoğun olduğunu ve özellikle kadın kursiyerlerin kurstan çok memnun olduğu dile getiren Maya, “İlk kursumuzu açmamıza rağmen, devamlılık da çok güzel gidiyor. Kursu tamamlayıp bir an önce istihdama katılmak istiyorlar. Bununla ilgili de bizim iş piyasasıyla görüşmelerimiz devam ediyor. Buradan mezun olduktan sonra MEB onaylı sertifikalarını verip istihdama yönlendirmelerini yapacağız” diye konuştu. Maya son olarak kurslar hakkında bilgi almak ve katılmak isteyen vatandaşların, mercek.mersin.bel.tr adresinden gerekli bilgilere ulaşabileceklerini belirtti.

HKÜ’de ’Adölesan İdiopatik Skolyoz’ kongresi HKÜ’de ’Adölesan İdiopatik Skolyoz’ kongresi

Eğitmen Hava Baş ise eğitimin içeriğinden söz ederek, “Şu an minifix montaj yapıyoruz. İlerleyen dönemlerde de kapı, pencere ve dolap montajı gibi büyük işler yapacağız. Aktif olarak 7 kadın ve 2 erkek kursiyerimiz var” diye konuştu.

“Kadınların her yerde olması lazım”

Kursiyerlerden İnci Demirkaya, iş olanağı sunması için kursa katıldığını söyledi. Demirkaya, “Benim de alanım iç mekân tasarımı olduğu için gelmek istedim, çünkü çok açıkta kaldığım bir meslek. İş için kapı kapı dolaştım, en sonunda Büyükşehir Belediyesinin bu kursuna katıldım. Şu an çok iyi gidiyor” dedi.