Acılı aileler kimlik tespit çalışmalarının hızlanmasını istiyor

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler sonrası kimliği belirlenemeyen ve hala bulunamayan vatandaşların acılı alileri sürecin hızlanmasını istiyor.

+1
Haber albümü için resme tıklayın

6 Şubat ‘asrın felaketi’ 11 ilimizi etkilemiş, 50 bin vatandaşımız hayatını kaybetmişti.

Kahramanmaraş’ta kimliği belirlenemeyen 151 kayıp vatandaşın acılı aileleri sürecin hızlandırılması istiyor.

Ebrar Sitesi Z blokta 5 yakınını kaybeden Şeyma Yılmaz, “Ablamı DNA sonucuyla Nisan ayında buldum. Sadece Kahramanmaraş’ta değil 11 ilimizde kayıp canlarımız var. Kayıp insanlar için bir çalışma yapılmıyor. İstediğimiz tek şey biran evvel kayıpların bulunması. Bunun için araştırma komisyonu oluşturulmasını istiyoruz. Deprem olan illerde hala kayıp olan insanlar var” ifadelerini kullandı.

Polis memuru eniştesinin 8 aydır bulunamadığını söyleyen Mustafa Deveci ise “Bizimde kaybımız var daha da bulunamadı. İsmi Mustafa İlhan polis memuru ve hala kayıp. Depremin üzerinden 8 ay geçti. Durduk resmen ne yapacağımızı şaştık. Eşini ve çocuğunu 12. gün çıkardık, defnettik ama Mustafa abi hala çıkmadı. Elimizden bir şey de gelmiyor. Bulunmasını istiyoruz içimiz yanıyor. DNA örneği de verildi, hala bir şey çıkmadı. Biran önce bulunmasını istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

24 Eki 2023 - 09:25 Kahramanmaraş- Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Lider Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Lider Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Lider Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Lider Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Adana Markaları

Lider Gazetesi, Adana ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 328 12 89
Reklam bilgi