MDOB’dan Rigoletto Operası

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Giuseppe Verdi’nin en önemli eseri olarak anılan ’Rigoletto Operasını’ 24 Ekim 2023 Salı günü saat 20.00’de opera sahnesinde seyirci ile buluşturacak.

Haber albümü için resme tıklayın

Eserin konusu kısaca şöyle; kambur saray soytarısı Rigoletto’nun herkesten sakındığı ve hayatta tek varlığı olan kızı Gilda, çapkın Mantua Dükü’ne aşık olur. Bunu fırsat bilen dük Gilda’ya sahip olur. Rigoletto, bunu kabullenemez ve öç almaya karar verir. Gilda, sevgilisinin hayatını kurtarmak için kendisini kurban eder ve dükü öldürmeye karar veren babasının kolları arasında can verir.

MDOB solistleri, orkestrası ve korosunun birlikte sahne alacağı eserin orkestra şefliğini Rustam Rahmedov, rejisini Kenan Korbek, koro şefliğini Anıl Aydın üstleniyor. Dekor ve kostüm tasarımı Özlem Topuz’a, koreografisi Berna Turhan İleri’ye ve ışık tasarımı Tarı Deniz’e ait.

23 Eki 2023 - 13:10 Mersin- Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Lider Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Lider Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Lider Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Lider Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Adana Markaları

Lider Gazetesi, Adana ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 328 12 89
Reklam bilgi