Yüreğirli kadınlar Adem Projesi ile meslek ediniyor

Yüreğir Belediyesi hayata geçirdiği Aile Destek Merkezleri ile (ADEM), Yüreğirli kadınların psikososyal, mesleki ve kişisel yönden gelişimlerine destek oluyor.

+2
Haber albümü için resme tıklayın

Yüreğir Belediyesi’nin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İşbirliği ile Kiremithane, Doğankent ve Levent mahallelerinde kurduğu Aile Destek Merkezleri (ADEM), ilçede yaşayan dezavantajlı kadınların ekonomik ve sosyal hayata katılımlarını hedefliyor.

Kadınların psikososyal, mesleki ve kişisel yönden gelişimlerine destek olmak amacıyla açılan Aile Destek Merkezleri’nde çeşitli alanlarda beceri kursları yer alıyor. Kurslara katılan kadınlar meslek edinerek aile bütçelerine katkıda bulunma fırsatı elde ediyor.

Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, “Yüreğir’imizin her ferdinin gelişimi, dezavantajının giderilmesi, ekonomiye ve istihdama katkısı için destek programlarımız devam ediyor. ADEM’lerimizde kurslara katılan kadınlarımız, mesleki eğitimin ardından ilgili kurumların verdiği hibe ve kredilerle kendi iş yerini açabiliyor. Ayrıca bu merkezlerimizde kurslarımızın yanı sıra seminer, konferans, panayır, fuar, gezi, piknik organizasyonları, tiyatro, sinema, sağlık taraması gibi etkinlikler de gerçekleştiriyoruz. Kadınlarımızı kurslarımıza bekliyoruz” dedi.

16 Eki 2023 - 13:05 Adana- Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Lider Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Lider Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Lider Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Lider Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Adana Markaları

Lider Gazetesi, Adana ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 328 12 89
Reklam bilgi