Türkiye’deki reel sektörün tamamı bugün gerçekleşecek olan Kabine Toplantısı’nın ana gündem maddesi olması beklenen vergi ve borç yapılandırma paketinin detaylarını merak ediyor. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı yapılandırma paketi olması beklenen söz konusu düzenlemede, taksit sayısının önceki yapılandırmalardan farklı olarak 18'in üzerinde olması bekleniyor.

31 Aralık 2022 ve öncesini kapsayacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın hazırladığı pakete göre 31 Aralık 2022 öncesine ait kamu borçlarına yapılandırma imkanı geliyor. Vergi, sigorta pirimi borçları, adli ve idari cezalar, belediye ve öğrenim kredisi borçları yapılandırılacak.

Vergi ve cezalar da içerisinde

Motorlu taşıt vergileri, trafik, nüfus ve askerlik cezaları, otoyol ve köprülerden kaçak geçiş ücretleri ve cezaları, gümrük cezaları, ve SGK tarafından takip edilen sigorta primleri kapsam dahilinde olacak.

Şirketlere matrah artırımı, kasa ve stok affı imkanı da sağlanacak.

Taksit sayısında artış

Peşin ödemenin yanı sıra taksitli ödeme imkanı verilecek. Önceki yapılandırmalardan farklı olarak taksit seçeneği daha uzun vadeli tutulacak. Edinilen bilgilere göre taksit sayısı 18'i geçecek. Masada 24 taksitle 48 ayda ödeme seçeneği de var. 20 taksit imkanı sunulursa borç 40 ayda, 24 taksit imkanı sunulursa borçlar 48 ayda yani 4 yılda ödenebilecek.

Belirli tutarın altındaki borçların tamamının silinmesi söz konusu olabilecek.

Tüm gözler Beştepe’de

Milyonların beklediği yapılandırma paketi için gözler bugün Beştepe'de olacak. Saat 15.00'de yapılacak kritik Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın düzenlemenin detaylarını açıklaması bekleniyor.