Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs başta olmak üzere sağlık konusunda gündemde yer alan pek çok konu hakkında önemli açıklamalar yaptı. Kabine Toplantısı sonrasında önemli açıklamalar yapan Bakan Koca, Kasım-Aralık ayları öncesinde kronik hastaların ve yaşlıların hatırlatma aşısı olmayı ihmal etmemeleri gerektiğini kaydetti. Koca ayrıca Ankara etlik şehir hastanesinin açılmasının ardından, onkoloji hastanesinin kapanmayacağını da söyledi.

Koronavirüs artık korku unsuru değil

Koronavirüs salgınının yıkıcı etkilerinin geride kaldığını söyleyen Bakan Koca,  Artık covid ile yaşamayı öğrendik. Önemli bir tedbirimiz de aşılar. İleri yaştaki tüm vatandaşlarımızın hatırlatma dozu aşılarını olması son derece önemli. Risk grupları ve ileri yaştaki vatandaşlarımız hatırlatma dozlarını ihmal etmesinler. Kasım-Aralık öncesi büyüklerimize aşılarını tamamlatalım. Ben kendim de dahil olmak üzere bütün aileme TURKOVAC aşısı yaptırdım” ifadelerini kullandı. 

Mevsimsel gribe karşı ellerinde yeteri kadar grip aşısı olduğunu söyleyen Koca, "Mevsimsel grip sebebiyle yapılacak olan grip aşıları ülkemize ulaştı ve aşı dağıtımına başlandı. Bu konuda da hazırlığımız tam." dedi.

Onkoloji hastanesini kapatmayacağız

Ankara Etlik Şehir Hastanesi’nin açılmasıyla beraber Onkoloji hastanesinin kapatılacağı iddialarına da yanıt veren Sağlık Bakanı Koca, “Onkoloji hastanesi kapanmayacak. Bazıları ısrarla kapatacağımızı söylese de biz kapatmayacağız. Kapasite değişiklikleri olabilir, yenilenme çalışmaları olabilir ama hastanelerimiz hasta kabulüne devam edecekler. Mevcut hastanelerimizin hiçbiri sağlık amacı dışında asla kullanılmayacak.” sözlerine yer verdi.